De voordelen van breed laminaat

Breed laminaat

Laminaat kent veel voordelen en daarom is het ook zo populair in veel Nederlandse huishoudens. Breed laminaat lijkt veel op een echte houten vloer. De laminaat stroken hebben een houtlook en het materiaal heeft een houtreliëf. De uitstraling van laminaat is daarmee hetzelfde als bij een houten vloer. Het pluspunt is, dat het minder onderhoud vergt dan echt hout. Laminaat is eenvoudig schoon te houden en de vloer hoeft niet in de olie of de lak te worden gezet. Wil je in plaats van een houtmotief een ander motief? Laminaat is ook verkrijgbaar in patronen die lijken op marmer, natuursteen of betontegels. Naast verschillende patronen zijn er diverse kleuren beschikbaar.

Welk laminaat kies je?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is van kunststof en daaronder bevindt zich een laag van houtvezelplaat en weer een laag van kunststof. Er zijn twee soorten laminaat. Breed laminaat lijm je aan elkaar vast. Bij kliklaminaat maak je de panelen aan elkaar vast met een kliksysteem. Het voordeel van kliklaminaat is, dat je het eenvoudig verwijdert en meeneemt als je gaat verhuizen. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het laminaat, hoe hoger de kwaliteit. Wil je laminaat leggen in een ruimte waar je veel met schoenen loopt, dan kies je voor een dikkere laminaatsoort.

Breed laminaat leggen

Laminaat leggen is één van de makkelijker doe-het-zelf klussen in huis. Zeker als je kliklaminaat gebruikt, is breed laminaat leggen niet moeilijk. Zorg wel voor een goede basis in de vorm van een goede ondergrond. De vloer voorzie je van waterdicht folie en daarbovenop leg je een ondervloer die geluidsisolerend is. Zo voorkom je in de toekomst geluidsoverlast. Is de vloer niet helemaal recht, leg dan een tussenvloer aan van spaanplaat. Voordat je begint met het leggen van het laminaat bepaal je in welke richting je de panelen wilt leggen. Twee dagen voordat je start met leggen, plaats je het laminaat in de ruimte om te zorgen dat de panelen voldoende geacclimatiseerd zijn voordat je begint.

Be the first to comment

Leave a Reply