3 creatieve tips om foto’s in huis te verwerken

3 creatieve tips om foto’s in huis te verwerken


Is jouw interieur toe aan een persoonlijk tintje? Dan is het gebruik van foto’s hier bij uitstek geschikt voor. Door meer foto’s in je interieur te verwerken, kun je deze binnen korte tijd een stuk persoonlijker maken. Bovendien kost het afdrukken van foto’s weinig en ook fotolijsten kun je zo duur maken als je zelf wilt. Toch kunnen we het ons ook voorstellen als je de foto’s op een andere manier binnen jouw interieur wilt verwerken. Enkel een simpel fotolijstje neerzetten getuigt immers niet van enorm veel inspiratie. Wil jij jouw foto’s op creatieve wijze in het interieur verwerken? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips!

1.   Maak een volledige fotomuur

Foto’s zijn enorme sfeermakers in huis, dus waarom zou je je beperken tot enkele lijstjes? Veel mensen kiezen daarom voor enorm veel verschillende lijstjes en plaatsen deze lukraak binnen hun interieur. Het resultaat? Een rommelig interieur. En dat is juist iets wat je probeert te voorkomen.

Gelukkig is dit resultaat eenvoudig te voorkomen door slechts één muur uit te kiezen en deze helemaal vol lijstjes te hangen. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je de rust enigszins bewaard. Kies daarom voor een gemeenschappelijke deler en laat slechts enkele foto’s er daadwerkelijk uitspringen met een passe partout. Hierdoor creëer je meer rust en ook nog eens een ware eyecatcher binnen jouw interieur.

Let niet alleen op de stijl van de fotolijstjes aan de fotomuur, maar zorg er ook voor dat de foto’s op elkaar afgestemd zijn. Kies bijvoorbeeld enkel voor zwart-wit foto’s of zorg voor meer overeenkomsten tussen het kleurgebruik in zowel de foto’s als lijstjes. Leuke plekken voor een fotomuur zijn het trapgat, de hal of misschien wel de ruimte boven een open haard.

2.   Bijzondere lijstjes

Natuurlijk hoef je niet direct naar het fotobehang of een andere creatieve manier om foto’s te verwerken te grijpen. Ook met een, op het eerste gezicht, simpel lijstje kun je de foto’s op een veel creatievere wijze binnen jouw interieur verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een fotolijst 30 x 40 in een interessante en opvallende stijl of laat het lijstje door zijn kleurgebruik duidelijk opvallen. Door interessante keuzes te maken, zal je merken dat de fotolijstjes al als ware eyecatchers kunnen dienen. Hier hoef je verder niets speciaals aan toe te voegen. Hoe gemakkelijk is dat?

3.   Verschillende formaten lijstjes

Vind je het wel heel eenvoudig om een aantal fotolijstjes op een rij te zetten? Kies er dan voor om verschillende formaten binnen jouw interieur te verwerken. Combineer een fotolijst a3 bijvoorbeeld met een aantal kleinere lijstjes en maak een speelse opstelling. Hierdoor krijgen de foto’s direct een geheel nieuwe uitstraling en beschik jij over een heerlijke sfeermaker in jouw interieur!

Bepaal voordat je een fotolijstje aanschaft eerst het formaat van jouw foto. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst de lijstjes aan te schaffen en vervolgens pas de foto’s in verschillende formaten af te drukken. Bedenk wel dat foto’s niet altijd even geschikt zijn om in een groter formaat af te drukken. Bekijk daarom eerst de verschillende mogelijkheden, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan!

Be the first to comment

Leave a Reply