Wooninspiratie en wandplanken: de beste plankdragers voor je interieur

Of je nu behoefte hebt aan praktische opbergruimte of nieuwe accenten wil leggen ter aanvulling aan je interieur: mooie wandplanken mogen niet ontbreken. Wat veel mensen over het hoofd zien, is de keuze van geschikte plankdragers. Je kunt namelijk een ontzettend mooie wandplank gevonden hebben die perfect bij je interieur aansluit. Toch kunnen plankdragers die hier niet bij passen dit effect teniet doen. Daarom is het een goed idee om te kijken naar verschillende soorten plankdragers, zodat je een goed geïnformeerde keuze kan maken.

Functionele plankdragers

Afhankelijk van waar je je wandplank hebt gekocht, heb je misschien al wel plankdragers bij de aankoop van je wandplank gekregen. Dit type plankdrager is vaak erg functioneel. Wat door velen vaak als een nadeel wordt ervaren van dit type plankdrager is dat het vaak storend of rommelig werkt in een anders mooi afgewerkte indeling. Daarom kun je ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar andere soorten plankdragers. Een bepaalde soort plankdrager leent zich overigens ook goed voor zowel functionele als esthetische aspecten: de blinde plankdrager.

Blinde plankdragers

Een blinde plankdrager is niet zichtbaar als je de wandplank eenmaal bevestigd hebt. Dit zorgt voor een effect waarbij het net lijkt alsof de wandplank zweeft. Dit zie je bijvoorbeeld vaak terug bij boekenplanken in de woonkamer. Ook kun je blinde plankdragers prima gebruiken voor meer esthetische redenen. Let hierbij wel goed op de manier van bevestigen van de plankdragers. Houd hierbij ook rekening met het gewicht dat de plank moet gaan dragen. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om blinde plankdragers te gebruiken voor wandplanken in de keuken. Alhoewel dit erg mooi kan staan, moet je dan wel rekening houden met hoeveel gewicht een wandplank aankan. Stapels borden en steenwerk zijn namelijk een stuk zwaarder dan een paar boeken.

Andere soorten plankdragers

Hiernaast zijn er nog andere soorten plankdragers beschikbaar. Wat de beste keuze voor jou is hangt natuurlijk af van je smaak maar ook van de keuzes van je inrichting. Zo zijn er bijvoorbeeld leren plankdragers. Dit type plankdrager kleurt erg mooi bij donkere houtsoorten en zijn daarom erg toepasselijk in een landelijke inrichting. Een andere grote favoriet zijn de zogeheten industriële plankdragers. Industriële aspecten zien wij namelijk steeds vaker terugkomen in meubilair en woonkamers. Industriële plankdragers zijn net zoals de industriële meubelen gemaakt van zwart metaal. Ook dit type plankdrager kleurt erg mooi bij hout. Voor elke stijl is er dus een geschikte plankdrager. Zo kan je altijd een passende keuze maken voor je eigen unieke interieur!

Be the first to comment

Leave a Reply