Welke zorgmeubels bestaan er?

In een ziekenhuis, verzorgings te huis en andere zorginstellingen zijn er genoeg plekken waar je kan zitten, koffie kan drinken of kan spelen. Juist op deze plekken is het belangrijk dat er ruimtes zijn die je een huiselijk gevoel geven. Op deze manier geeft de ruimte een veilig gevoel en is het ook niet erg dat je er bent. Daarbij zijn de meubels in deze ruimte veilig, comfortabel en hygiënisch. Buiten deze plekken is het natuurlijk ook mogelijk om ze thuis te gebruiken. Zo kan je een comfortabele relaxzetel kopen voor in je woonkamer, een goede tafel voor in het verzorgingstehuis of een cliënt kast voor in het kantoor.

De juiste stoel voor de juiste aandoening

Iedereen zit wel eens op een stoel of bank, je wilt natuurlijk niets lievers dat deze dan ook goed zit. Hiervoor zijn er dus tegenwoordig stoelen die bij bepaalde aandoeningen hoort. Hierdoor kan de aandoening beter te doen zijn of zelfs bepaalde pijn weg halen. Het hebben van een goede zetel met de juiste houding kan namelijk al een groot verschil maken. Zo is er de sta op stoel die je dus kan helpen met opstaan maar ook met zitten. Erg handig voor mensen met ALS of die een heupoperatie hebben ondergaan. Of je nu artritis hebt of dementie, er zijn verschillende stoelen die je hiervoor kan gebruiken. Daarbij zijn deze stoelen in verschillende modellen en kleuren te vinden waardoor er voor ieder persoon wel wat tussen zit. 

Banken voor elke instelling

Juist om die gezellige sfeer te creëren is het hebben van een bank een goede optie om die te creëren. Hiermee creëer je ook gelijk meer zitruimte. De banken die worden gebruikt in zorginstellingen of bij jou thuis zijn vaak gemaakt van goede kwaliteit, hygiënisch en ergonomisch. Hierdoor kan je er gemakkelijk op zitten maar ook opstaan. Daarbij kan je kiezen uit een groot assortiment met allemaal verschillende modellen en kleuren. Als er toch niet iets tussen zit wat je leuk vind, heb je ook nog de mogelijkheid om je bank te personaliseren. Zo kan je de model bank die jij leuk en lekker vind zitten in jouw eigen gepersonaliseerde kleur uitzoeken. 

Tafels voor de juiste ruimte

Ook tafels worden volop gebruikt in zowel ziekenhuizen als in zorginstellingen. Daarbij moeten sommige tafels hoger zijn dan de ander en dit heeft allemaal te maken met het doel van de tafel. Tafels die worden gebruikt bij de dagbesteding moeten zowel hoog, als lang, makkelijk te verplaatsen en toepasselijk zijn voor rolstoelgebruikers. Hierdoor hebben deze tafels wielen zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn en kan je ze ook nog eens in hoogte verstellen. Er zijn ook leuke bijtafels die je in elke ruimte kan zetten om zo wat meer sfeer te creëren. Voor de personen die moeilijk te been zijn of liever in hun stoel blijven zitten, zijn er tafels die je naar de stoel kan brengen. Op deze manier kan je zonder moeite je kopje koffie drinken of in je stoel eten. Ook deze bijzettafels hebben wieltjes om ze makkelijk te bewegen. Daarbij kan je ze in hoogte verstellen zodat voor ieder persoon de juiste hoogte is.

Be the first to comment

Leave a Reply