Waarom moet je vloerverwarming infrezen?

hond

Het infrezen van vloerverwarming is een installatiemethode die verschillende voordelen biedt. Een belangrijke vereiste voor deze methode is dat er al een bestaande dekvloer in de woning aanwezig is. Als dit het geval is, kan deze methode een goede manier zijn om vloerverwarming in je huis te installeren. In vergelijking met vroeger is deze methode zeer praktisch, omdat er geen sloop- en breekwerk meer aan te pas komt. Dit bespaart niet alleen veel extra werk, maar voorkomt ook een hoop puin en stof in de ruimte. Maar hoe werkt het precies?

Infrezen

Tegenwoordig kan dit proces veel efficiënter worden uitgevoerd met behulp van frezen, waardoor de vloerverwarming in bestaande dekvloeren kan worden geïnstalleerd. Eerst wordt de huidige vloerbedekking verwijderd en vervolgens wordt de dekvloer geïnspecteerd om te controleren of deze zich in goede conditie bevindt. Als dit het geval is, kan meteen begonnen worden met het proces. Zo ben je ervan verzekerd dat het gewenste resultaat wordt behaald.

Voordelen

Naast het feit dat het installatieproces snel verloopt, heeft het gebruik van dit systeem nog andere voordelen. Het plaatsen van de vloerverwarming neemt doorgaans niet meer dan één dag in beslag. In tegenstelling tot bijvoorbeeld krimpnetten, is er geen extra hoogte nodig voor de vloer. Hierdoor verlies je geen ruimte en hoef je ook geen deuren in te korten.

Waar moet je op letten?

Infrezen van vloerverwarming is de meest kostenefficiënte manier om je huis van vloerverwarming te voorzien. Het gebruik van de huidige vloer bespaart aanzienlijk op investeringen. Er is echter vakmanschap en speciale apparatuur vereist voor deze klus. Het is belangrijk om te controleren of er geen bestaande waterleidingen door de vloer lopen voordat je begint met het infrezen van vloerverwarming. Daarom is het aan te raden om eerst een proef frees uit te voeren om er zeker van te zijn dat de vloer dik genoeg is en ongelukken worden voorkomen. Veel succes!

Be the first to comment

Leave a Reply