Vervang je oude badkamerradiator door handdoekenradiatoren

Handdoekradiator

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator voor je badkamer? Ontdek de voordelen van handdoekenradiatoren. Vaak slingeren de handdoeken rond in je badkamer of hang je ze op aan de verwarming waar ze vervolgens weer afvallen. Bovendien kan een gewone verwarming zo minder goed warmte afgeven waardoor het kouder blijft in je badkamer. Een handdoekradiator is speciaal ontworpen om jouw handdoek aan op te hangen. ’s Ochtends uit de douche stappen en je afdrogen met een verwarmde handdoek is een uitstekende start van de dag.

Waar let je op bij het kopen van handdoekenradiatoren?

Handdoekenradiatoren zijn het meest gebruikt in badkamers. Ze nemen weinig ruimte in en passen daarom goed in de meeste badkamers. Ook in het toilet of de keuken kan je een dergelijke radiator plaatsen om een theedoek of handdoek te laten drogen. Hoeveel vermogen je nieuwe radiator nodig heeft, is afhankelijk van de ruimte die deze radiator moet verwarmen. De radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Een witte handdoekradiator past in elke badkamer. Wil je een luxe uitstraling? Kies dan voor een chromen radiator. Een radiator in antraciet is een echte blikvanger.

Sluit zelf je handdoekenradiator aan

Met het juiste gereedschap en een goede voorbereiding kan je handdoekenradiatoren prima zelf plaatsen. Zo bespaar je eenvoudig op de kosten van een installateur. Voordat je start, haal je de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact. Op de muur van de badkamer geef je met potlood aan waar je de wandbeugels van de radiator wilt ophangen. Deze beugels bevestig je eerst en daarna hang je de radiator eraan op. Je draait het ventiel en de kraanhuls vast aan de puntstukken en sluit de radiator aan op de waterleiding. Soms is het nog nodig om de leiding op maat te zagen. Als je de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact hebt gedaan, vul je de verwarming bij met water. Om de leidingen netjes af te werken gebruik je rozetten.

Be the first to comment

Leave a Reply