Design verlichting, óók in je tuin

licht tuin

Je besteedt veel aandacht aan de verlichting in je woning. Je wilt functioneel licht hebben om bij te lezen, te werken, te eten of voor andere activiteiten. Ook ga je op zoek naar design verlichting om een statement piece uit te lichten en goed tot z’n recht te laten komen in jouw interieur. Het verlichten van de tuin is niet het eerste waar je aan denkt. Verlichting in je tuin is noodzakelijk voor de veiligheid én draagt ook hier bij aan de sfeer. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet voor de aanschaf van tuinverlichting.

De functie van design verlichting in de tuin

Buitenverlichting aanleggen is een goed idee om inbrekers af te schrikken. Vaak kies je dan voor lampen met een bewegingssensor. Deze lampen gaan aan als er beweging is. Een inbreker doet liever zijn werk in het donker, dus een licht dat plotseling aanspring zal hem afschrikken. Ook voor de veiligheid van jezelf is verlichting in de tuin een verstandige keuze. Als je ’s avonds buiten rondloopt, voorkom je struikelpartijen als je ziet waar je loopt. Naast deze functionele redenen, is design verlichting een pluspunt voor je woning en je tuin. Je huis zet je letterlijk in de spotlights. Ook in de tuin kan je met verlichting spelen door een statement piece, zoals een standbeeld, in het licht te zetten. Verlichting bij de vijver of het zwembad zorgt voor prachtige kleuren in het donker. Op je terras zet je een staande lamp neer om ’s avonds te kunnen lezen.

Aandachtspunten bij het kiezen van tuinverlichting

Ook buiten maak je eerst een lichtplan voordat je design verlichting laat aanleggen. Zo weet je precies waar alle verlichting moet komen. Laat je een nieuwe tuin aanleggen, neem dan in de ontwerpfase meteen het lichtplan mee en schakel hiervoor een lichtadviseur in. Zo heb je alle vrijheid om de plaats van de verlichting te bepalen en zijn de plekken waar de stroomkabels liggen niet leidend.

Be the first to comment

Leave a Reply