Trendy keukens: het geheim om er thuis een te hebben

Trendy keukens: het geheim om er thuis een te hebben

De keuken is al lang niet meer alleen de plaats waar de maaltijden worden bereid. Vandaag is deze ruimte het hart van het huis en de meest vernieuwde afdeling van de laatste jaren. En de waarheid is dat de huidige ontwerp trends voor deze ruimten iets gewaagder zijn, met kleuren en materialen die kunnen verrassen. Dus als je een complete keuken van Anselm Oome wilt creƫren, bekijk dan de tips die wij hebben voorbereid!

Organische vormen

Zij worden als onvolmaakt beschouwd omdat zij geen patroon vertonen, maar dit is een kenmerk dat bijdraagt tot het gevoel van exclusiviteit. Organische vormen kunnen voorkomen in de dessins van een behang, in de afwerking van verlichtingsarmaturen en zelfs in details van het meubilair.

Het is een van de gemakkelijkste decoratietrends 2022 om toe te passen, vooral als je meubels en decoratieve voorwerpen gebruikt die verwijzen naar de 4 elementen: vuur, lucht, aarde en water.

Nieuw minimalisme

De trend om voorrang te geven aan het essentiƫle is niet nieuw. Het is zelfs zo relevant geworden dat het mensen blijft inspireren bij het plannen van hun huis. Door de recente behoefte aan sociale onthechting heeft het minimalisme echter nieuwe kenmerken gekregen.

Naarmate gezinnen meer tijd in hun huis doorbrachten, ontstond de behoefte aan een beetje meer comfort in de ruimten die met zo’n eenvoudige stijl waren ingericht. De basis blijft dezelfde, namelijk excessen vermijden en alleen datgene bewaren wat belangrijk en nuttig is.

Natuurlijke elementen

Volgens een voorstel dat lijkt op organische vormen, zal de natuur ook zeer aanwezig zijn in de decoratietrends voor 2022. Het idee is om verder te gaan dan het traditionele gebruik van bloemen en sier bladeren, zodat andere externe middelen hun aanwezigheid doen gelden in de kamers.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van de huidige vloerbedekking door houten planken, of het verfraaien van een muur met een stenen paneel. Natuurlijke vezels en stoffen zijn ook welkom, hetzij om meubelstukken samen te stellen, hetzij om accessoires in de verf te zetten.

Be the first to comment

Leave a Reply