Tips bij het kiezen van de juiste gevelstenen voor je woning

Tips bij het kiezen van de juiste gevelstenen voor je woning

Niets simpelers dan een gevelsteen zou je denken, maar niets is minder waar. Een gevelsteen is niet zomaar een standaard steen maar ook deze heb je in verschillende kleurstellingen en ook verschillende vormen. Het is dus niet zomaar even een steen.

Welke kleur kies jij voor?

Voordat jij online gevelstenen bestellen gaat is het belangrijk om een paar dingen op een rijtje te zetten. Er zijn wel een aantal details waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld de kleur. Welke keur wil je? Als je al een beetje research hebt gedaan dan zal je zien dat er best wel wat verschillen inzitten. Het traditionele rood? Of ga je voor het moderne wit of zwart? Keuzes, keuzes, keuzes, en jij moet ze gaan maken. 

Het verschil in maten

Gevelstenen hebben verschillende maten. Het meest bekende formaat in Nederland is het waalformaat. Bijna alle huizen in Nederland die zijn gebouwd daar hebben ze dit formaat steen gebruikt. Er zijn ook andere formaten beschikbaar namelijk het dikformaat en het hilversumformaat maar deze zie je niet zo heel vaak.

Welke structuur kies jij voor?

Niet alleen de maat van een gevelsteen kan anders zijn maar zeker ook de structuur kan anders zijn. Er zijn een aantal verschillende gevelstenen te noemen zoals een strengpers, een handvorm, een wasserstrich en een vormbak. Alle stenen hebben weer hun eigen eigenschappen. 

De pluspunten van gevelstenen

Gevelstenen hebben een aantal pluspunten waar ze bekend om staan. Zo zijn ze thermisch. Dat wil zeggen dat ze de warmte opnemen en die langzaam vrijgeven. Ze werken ook geluidsisolerend. Dit helpt bijvoorbeeld wanneer je eens je muziek wat harder wilt zetten maar je buren niet tot last wilt zijn. Buiten dat ze geluidsisolerend en thermisch zijn, zijn ze ook onderhoudsarm. Je hoeft er eigenlijk niets aan te doen en toch blijven ze mooi. Natuurlijk veranderen ze van kleur maar dat is weer vrij makkelijk op te helderen wanneer je de gevel zou reinigen met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. 

Door de hoge druk die gevelstenen aan kunnen zijn ze ook geschikt om te gebruiken als draagmuur. De stenen zijn ook makkelijk te verwerken en ze zijn duurzaam. Buiten dat zijn ze ook brandveilig omdat ze gemaakt zijn van een materiaal wat niet makkelijk vlam vat. 

Be the first to comment

Leave a Reply