Op zoek naar zonnepanelen? Let hierop bij de aanschaf

Als je dit artikel leest, dan heb je waarschijnlijk de knoop doorgehakt en besloten om zonnepanelen aan te schaffen. Een slimme keuze, omdat je op deze manier bijdraagt aan een beter milieu en je tevens ook nog eens minder afhankelijk bent van je energieleverancier. Zonnepanelen zullen je geld besparen en tevens ook opleveren, omdat de waarde van je huis zal stijgen bij het gebruik van de panelen. Ben je op zoek naar panelen en weet je niet precies waar je op moet letten bij de aanschaf of wil je meer te weten komen over Zonnepanelen? Dan zullen we je in dit artikel enkele tips meegeven die jij kunt gebruiken in jouw zoektocht naar zonnepanelen. 

Wat is jouw stroomgebruik?

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen, is het allereerst natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel stroom je verbruikt. Op basis van jouw stroomgebruik van het afgelopen jaar, kan berekend worden hoeveel zonnepanelen er nodig zullen zijn om jouw verbruik te kunnen compenseren met deze panelen. Als je de panelen op een plek wilt plaatsen waar veel schaduw is, dan doe je er verstandig aan om de panelen parallel te schakelen. Zo zorg je ervoor dat er altijd wel een paneel is dat stroom opwekt. Als één paneel het ietsje minder doet, dan wekt de rest van de panelen wel gewoon stroom op. 

Zonnepanelen werken op licht 

Zonnepanelen kunnen ook stroom opwekken wanneer er geen zon is. De panelen werken namelijk niet op warmte, maar op licht. Dus ook wanneer ze licht opvangen van bijvoorbeeld lantaarnpalen, zal er nog wat stroom worden opgewekt. Hierdoor kan er zelfs ´s nachts nog extra stroom worden opgewekt. Mocht je nog verdere vragen hebben over zonnepanelen of zou je graag een offerte willen aanvragen, dan kun je dit doen via de website van Energievanzelf.nl. Je vindt hier tevens nog een hoop andere handige informatie omtrent zonnepanelen en de aanschaf hiervan.

Be the first to comment

Leave a Reply