Tegelvloer schoonmaken: zo doe je dat!

Tegelvloer schoonmaken

Een prachtige tegelvloer in huis kan enorm mooi zijn. Al zijn ze zwart of wit, bij elk interieur past een mooie tegelvloer wel. Als hij schoon is in ieder geval! Een vieze vloer vind niemand leuk en dat valt ook op! Daarom hebben we hier de beste tips om je vloer schoon te maken.

Alles aan de kant! Schoonmaaktijd!

Het gaat gebeuren, de grote schoonmaak! natuurlijk zorg je er eerst voor dat alles van de vloer is en je genoeg ruimte hebt om de vloer schoon te maken. Het is verstandig dan om zwenkwielen te kopen. Daarmee kan je je meubels enorm makkelijk verplaatsen en ergens anders zitten. Dat is ook nog eens beter voor je rug! Als de meubels aan de kant zijn kan je eindelijk beginnen. Begin dan eerst met het stofzuigen van de vloer om al het losse vuil op te zuigen.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Het is belangrijk dat je niet zomaar een dotje doet. Het blijft natuurlijk wel je vloer, het geen wat toch wel enorm opvalt in je huis. Pas daarom op met keramische tegels en natuursteen tegels. Mocht je die schoonmaken met het verkeerde schoonmaakmiddel verpest je de hele vloer. Maak daarom de keramische tegels schoon met schoonmaakazijn en de natuursteen tegels met speciale tegelreinigers voor jouw specifieke soort natuursteen. Dat is heel belangrijk omdat je anders je vloer helemaal verpest!

Benodigdheden

Zoals al eerder vermeld begin je natuurlijk met het stofzuigen van je vloer. Daarna wil je dus beginnen met het schoonmaken van je vloer. Daarvoor heb je een emmer warm water nodig, de juiste tegelreiniger en natuurlijk een schone (microvezel)dweil of zachte spons.

Dweilen maar! Je hebt alles wat je nodig hebt en begint met dweilen. Zorg daarbij dat je niks vergeet omdat het anders op kan vallen. Daarom is het misschien verstandig om van onder naar boven te werken of van links naar rechts. Daardoor kan je niks missen en weet je zeker dat je vloer zo schoon mogelijk word. Zet als je klaar bent wat ramen tegen elkaar open om het zo goed te laten drogen. Dan is je vloer binnen no time droog en weer super mooi!

Be the first to comment

Leave a Reply