Dit heb je nodig voor het onderhouden van je tuin!

Dit heb je nodig voor het onderhouden van je tuin!

Voor het onderhouden van een tuin heb je verschillende dingen nodig. Welke dingen dit zoal zijn, beschrijven we in dit artikel!

Bewatering

Planten hebben uiteraard water nodig om in leven te blijven. Soms zorgt de regen hiervoor. Het regent echter niet elke dag. In de zomer kan het zelfs wel eens voorkomen dat het een aantal weken achter elkaar erg droog is. Je zult de natuur in dit geval dus een handje moeten helpen door zelf je planten regelmatig water te geven. Hiervoor zijn er verschillende tools. Wanneer je enkel een paar plantjes en bloemetjes hebt staan is een gieter vaak voldoende. Wanneer je echter een wat grote tuin hebt met veel planten kan een tuinslang handiger zijn. Wanneer je echt een grote tuin hebt met veel gras, kun je ook kiezen voor een automatisch sprinklersysteem. Deze hoef je enkel aan te zetten, en het bewateren gaat vanzelf! Erg handig dus als je geen zin hebt om iedere keer met je gieter of slang de hele tuin af te gaan.

Gewasbescherming

Wanneer je goed voor je planten en bloemen wilt zorgen, zijn er ook verschillende manieren om ze te beschermen. Insecten kunnen planten en bloemen bijvoorbeeld behoorlijk aantasten. Om dit te voorkomen kun je de gewassen inspuiten met speciale insectenspray. Zeker wanneer je een moestuintje hebt is het verstandig om op deze manier je groente en fruit te beschermen. Daarnaast kun je je planten en bloemen ook beschermen tegen vorst. Weet je dat het de komende nacht gaat vriezen, maar staan je mooiste planten net in de bloei? Dan kun je ze bedekken met een speciale beschermhoes.

Handgereedschap

Ook zul je voor het onderhouden van je tuin diverse soorten handgereedschap moeten hebben. Denk bijvoorbeeld aan een klein schepje om gewassen te planten, een vorkje voor het verwijderen van onkruid en een schaartje voor het afknippen van dode bladeren.

Groot gereedschap

Naast klein handgereedschap komt ook groter gereedschap altijd van pas. Denk bijvoorbeeld aan een bezem, een hark en een heggenschaar.

Tuinonderhoud spullen kopen

Voor de bovenstaande en diverse andere soorten tuinonderhoud spullen kun je terecht bij Warentuin.

Be the first to comment

Leave a Reply