5 tips om een boomstamtafel te onderhouden

boomstamtafel

Een boomstamtafel onderhouden is niet moeilijk. Toch moet je op een aantal dingen letten. In dit artikel geven wij je de 5 beste tips hoe je het beste een boomstamtafel kan onderhouden.

Tip 1

Wil je geen blijvende vlekken op je tafel hebben? Behandel de tafel van met watergedragen impregneerolie. Deze olie zal ervoor zorgen dat jouw tafel wordt beschermd tegen water, vetten en olie. Houdt er wel rekening mee dat als je het impregneermiddel aanbrengt de tafel donkerder van kleur wordt. Als je niet zeker bent hoe de tafel er dan uit zal zien, smeer het middel op een stuk tafel wat buiten zicht zit om zo te kijken of de kleur nog wel mooi is.

Tip 2

Wil je de tafel niet voorbehandelen? Dan heb je wel de kans dat er vlekken zullen ontstaan als iets valt. Probeer als dit gebeurt meteen met een vaatdoek de vlek wegdeppen. Je zou ook eventueel met een lichte vochtige theedoek de vlek weg smeren met een klein beetje groene zeep.

Tip 3

Je kan ook altijd speciale schoonmaakmiddelen gebruiken die zijn ontwikkeld voor houten tafels. Dit kan je gebruiken als je je tafel hebt voorbehandeld, maar ook als je dat niet hebt gedaan. Doe je dit eens in de 2 maanden, dan zou je tafel er mooi uit moeten blijven zien. Gebruik bij voorkeur ook een tafelkleed tijdens het eten, en onderzetter voor glazen om ringen te voorkomen.

Tip 4

Maak geen gebruik van een tafelhoes. Het kan natuurlijk zijn dat je een boomstamtafel voor in de tuin wilt hebben. Dat kan prima. Teak hout is daar ideaal voor. Door zijn fijne structuur zal het lang meegaan buiten. Maar door gebruik van een tafelhoes kunnen er nare plekken ontstaat door opgebouwd vocht. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen.

Tip 5 De laatste tip is ook de meest logische. Probeer zo min mogelijk te knoeien. Maak zoveel mogelijk gebruik van onderzetters, placemats, tafelkleden, etc. De beste manier om iets te onderhouden is natuurlijk om zo min mogelijk dingen te doen die slecht kunnen zijn voor de tafel.

Be the first to comment

Leave a Reply