Sedumdak op een schuur plaatsen

Tuin

Een sedumdak heeft vele voordelen. Door de plantjes wordt de luchtkwaliteit verbeterd, wordt het riool ontlast door de vochtopname en afwatering, heeft het een isolerende werking en gaat het dak vele jaren langer mee. Alsof dat nog niet genoeg is vormt een sedumdak een voedselbron voor allerlei insecten en ziet het er veel mooier uit dan alle andere dakbedekking. U kunt er zelfs een subsidie voor krijgen wanneer u besluit om een sedumdak aan te leggen. Een groen dak is geschikt voor allerlei daken: zelfs op een licht hellend dak kunnen deze vetplanten worden neergelegd. Ook een sedumdak op een schuur, met plat of lichtelijk schuin dak, is het dus prima toepasbaar. 

Waar moet een schuurdak aan voldoen voor sedum?

In principe kan er op iedere dakbedekking sedum worden aangebracht. Een schuur heeft meestal een plat dak: ideaal dus om deze om te toveren tot een groene oase. Een dak van een schuur met een hellingsgraad tot 15 graden bekleedt u met sedumcassettes. Een schuurdak met een hellingsgraad tot 35 graden wordt groen met sedummatten. Bij een steiler dak heeft u extra middelen nodig om te voorkomen dat de boel gaat verschuiven. Omdat sedum licht van gewicht is kan in principe ieder schuurdak dit dragen. Kijkt u wel even welke dak bekleding erop zit. Meestal is dit EPDM, PVC of bitumen. Hier kunt u prima een sedumdak overheen plaatsen. Benieuwd of u voor subsidie in aanmerking komt om uw schuur te vergroenen? Uw gemeente of provincie kan u er alles over vertellen.

Sedumdak (zelf) aanleggen op de schuur

Wanneer u kiest voor kant-en-klare sedumcassettes zijn deze, net als bij een puzzel, in elkaar te klikken. De matten zijn voorzien van sedumplanten en rolt u over het schuurdak uit. Het enige wat u na het aanbrengen van het groene dak nog hoeft te doen is te zorgen dat er een goede waterafvoer is. Ziet u het niet zitten om zelf een sedumdak op de schuur aan te brengen of weet u niet of de constructie geschikt is? Vraag dan vrijblijvende offertes aan bij Sedumdakenloket. Zo kunt u experts bij u in de buurt onderling met elkaar vergelijken en eenvoudig uw keuze maken.  

Be the first to comment

Leave a Reply