Voordelen van betonpoeren en tips voor het plaatsen

wonen

Wanneer u een schutting gaat plaatsen, een tuinhuisje, een overkapping of een carport dient u te zorgen voor een stabiele en stevige fundering. Dit soort bouwwerken hebben vaak houten palen of een ander type staanders die de constructie overeind moeten houden. Omdat deze veelvuldig met vocht in de grond in contact komen is het belangrijk dat de palen of staanders daartegen worden beschermd. U kunt ze daarom het beste op betonpoeren plaatsen. Omdat de palen hierdoor niet meer met het grondvocht in aanraking komen is de kans op houtrot minimaal geworden. De betonpoeren zijn zeer goed bestand tegen vocht. Verder zorgen ze ervoor dat constructies veel steviger staan omdat het gewicht goed in de ondergrond wordt verdeeld. Een bouwconstructie gaat, door gebruik te maken van de betonnen producten, niet scheef zakken of omwaaien. Met een minimale inspanning en voor een kleine prijs bouwt u met poeren een solide basis voor uw bouwconstructie.

Voordelen betonpoer

Het materiaal beton waaruit een poer is vervaardigd is dus zeer goed bestand tegen vocht. Het prefab beton gaat niet scheuren, barsten of krimpen waardoor een betonpoer een hele lange levensduur heeft. Dat maakt dat ze ook nog eens duurzaam zijn. Ze zijn oersterk waardoor ze zelfs het gewicht van loodzware constructies kunnen houden zonder dat ze daardoor kapotgaan. De betonpoeren zijn in diverse maten en vormen te verkrijgen. Wanneer u bijvoorbeeld een uitbouw aan de woning gaat maken wilt u de staanders zo dicht mogelijk tegen de gevel aan plaatsen. Gebruik hiervoor dan rechthoekige betonpoeren. Op zichzelf staande palen zoals bij een schuurtje kunt u op trapeziumvormige poeren zetten. Door de uitloop naar de onderzijde toe hebben deze nog meer draagkracht.

Betonpoeren plaatsen

Voor het plaatsen van betonpoeren graaft u een gat waarbij u zorgt dat de poer een klein gedeelte boven het maaiveld uit blijft steken. Kies daarom voor een mooie kleur betonpoer die past bij uw bouwwerk. Dit kan beton-grijs zijn maar ook zwart of antraciet. U kunt onderin het gat eventueel nog een funderingstegel leggen voor extra stevigheid. Na een check of de betonpoeren allemaal waterpas staan vult u het gat met snelcement- of beton. Na een korte droogtijd kunt u daarna de staanders op de betonpoeren bevestigen met speciaal bevestigingsmateriaal en uw bouwconstructie verder afbouwen. 

Be the first to comment

Leave a Reply