Buxus vervanger nodig? Euonymus Japonicus Green Spire

Tuin

Ziet uw buxushaag er bruin en verdord uit? Dan is het waarschijnlijk aangetast door de buxusmot of een ziekte. Behandeling hiertegen is duur, arbeidsintensief en de garantie dat het weer een gezonde haag wordt is minimaal. Beter is het om de buxus te vervangen door een andere soort die wel bestand is tegen deze ongemakken. Wat te denken van de Euonymus Japonicus Green Spire haagplant, ook wel bekend als de Japanse Kardinaalsmuts. Deze winterharde plant heeft prachtige glanzende donkergroene blaadjes. Deze zijn klein van stuk maar vallen goed op door de lichte karteling en de langwerpige vorm. De Euonymus Japonicus Green Spire heeft geen voorkeur voor een standplaats en blijft het hele jaar door zijn blad behouden. Het kent een smalle, opgaande groei en wordt in totaal niet hoger dan zo’n 80 centimeter. Daarmee is het ideaal voor het vormen van sierlijke en elegante haagjes in uw tuin.

Verzorging van de Green Spire

De Euonymus Japonicus Green Spire heeft maar weinig onderhoud nodig. Om de groeit te stimuleren en voor het vormen van nieuwe blaadjes kunt u het twee keer per jaar snoeien. Dit doet u het beste na de winter, in de maand april en het einde van augustus. Omdat die periodes de zon behoorlijk wat kracht heeft kiest u hier een bewolkte, niet al te warme dag voor uit. Zo wordt de kans op verbranding van het blad minimaal. Omdat de Euonymus Japonicus Green Spire vrij compact groeit is alleen de bovenzijde toppen met een snoeischaar meestal voldoende. Geef na het snoeien direct water om uitdroging te voorkomen.

Aanplanten Euonymus Japonicus Green Spire haag

De Euonymus Japonicus Green Spire kunt u het gehele jaar door aanplanten, behalve tijdens een vorstperiode. Voordat u het in de grond zet kunt u de planten even onderdompelen in een bak water zodat de wortels zich goed vol kunnen zuigen. Graaf een gat of geul en vermeng de uitgegraven grond met wat aanplantgrond. Tevens voegt u dat aan de geul of het gat toe. Nadat u hebt gecheckt of de Euonymus Japonicus Green Spire goed recht staat schuift u de grond terug en drukt deze goed aan. Ook nu is het zaak om de Japanse Kardinaalsmuts de eerste periode voldoende vocht te geven.

Be the first to comment

Leave a Reply