Onze aanrader voor je nieuwe vloeren: PVC

Als je een nieuwe vloer zoekt dan raden we eigenlijk vrijwel altijd PVC vloeren aan. Dit is een van de beste vloersoorten op de markt die in elke ruimte leuk zal staan. Of het nu een woning, bedrijf of sportkantine is, PVC is erg veelzijdig inzetbaar. Met PVC kies je voor een sterke vloer die gemaakt is van lagen PVC. Dit is van kunststof gemaakt, maar het heeft eigenlijk een mooie houten look. Hierdoor lijkt het alsof je een houten vloer hebt, maar het is eigenlijk een sterke kunststoffen vloer. Lees hieronder meer over PVC en waarom wij dit zo aanraden.

Alle pluspunten van PVC op een rijtje

PVC vloeren is een goede optie als je een nieuwe vloer zoekt en dat heeft zo zijn redenen. De pluspunten van PVC hebben we voor je in een rijtje gezet:

  • PVC is gemaakt van sterk en slijtvast materiaal. Hierdoor gaat het lang mee en kan het zeker tegen een stootje.
  • PVC is daarnaast stil en dempt geluiden, waardoor je nooit last zult hebben van een krakende vloer met PVC.
  • PVC kan ook worden gecombineerd met vloerverwarming of vloerkoeling.
  • PVC is daarnaast erg duurzaam.
  • En ook waterbestendig
  • PVC lijkt op hout en hierdoor brengt de vloer ook meteen een warme sfeer met zich mee.
  • Met PVC heb je veel keuze tussen allerlei ontwerpen en soorten vloeren.

Een goede PVC vloer uitkiezen

Als je voor PVC vloeren kiest, dan heb je nog veel keuzes te gaan. Er zijn namelijk veel soorten en ontwerpen die erg leuk zijn. Zo zijn er uiteraard veel leuke kleurtjes en printjes, zoals de visgraat vloer. Daarnaast heb je nog de keuze tussen klikvloeren en lijmvloeren op het vlak van PVC. Check ook altijd even of de vloer geschikt is voor vloerverwarming als je dit zou willen. Dat is namelijk niet altijd zo.

Als je voor PVC vloeren gaat, heb je dus nog wat keuzes te maken. Heb je al wat voorkeuren, zoals een bepaalde kleur of formaat? Schrijf dit dan op, dat kan in de winkel helpen met een leuke PVC vloer uitkiezen.

De nieuwe PVC vloer zelf leggen of laten leggen

Als je een leuke PVC vloer hebt uitgekozen, dan kun je deze laten leggen, maar je kunt ze ook zelf leggen. PVC staat erom bekend dat het ook zelf gelegd kan worden, vooral door iemand die een beetje handig is. Als je bijvoorbeeld gaat voor klikvloeren, dan kun je hier zelf al een heel eind mee komen. Weet je niet zeker of je wel zo handig bent? Dan is het altijd aan te raden een legservice te huren. Dan weet je namelijk zeker dat de vloer goed gelegd wordt en dat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Tip: LAB21 – De voordeligste vloeren van Nederland

Be the first to comment

Leave a Reply