Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

De Nederlandse waterkwaliteit is over het algemeen zeer goed. In veel landen is dit slechter gesteld. Wij hebben waterzuiveringinstanties die voor een goede waterkwaliteit zorgen en instanties die de toestand van de waterkwaliteit bewaken. De Nederlandse regering heeft na goed onderzoek gedaan te hebben, bepaald welke stoffen er in het water horen te zitten. Hiervoor hebben zij regels opgesteld. Een stof die van nature in ons leidingwater zit is calcium. Dit wordt ook wel kalk genoemd. Het is een mineraal die we normaal gesproken uit onze voeding halen en ons lichaam heeft dit ook nodig. Maar calcium in ons kraanwater heeft ook enkele nadelen. Apparaten in ons huis zijn niet bestand tegen ‘hard water’. Door het hard water gaan onze huishoudelijke apparaten niet heel lang mee en ook douches hebben geen baat bij kalkaanslag.

Oplossingen voor kalkaanslag

Daarom is hard water een probleem waar veel mensen een oplossing voor zoeken. Hiervoor is enkele jaren geleden een betaalbare en hoogwaardige oplossing bedacht. De oplossing is een waterontharder. Eén woord verklaart alles, de functie van de waterontharder is om het water te ontharden. Aan de leiding is een waterontharder bevestigd die ervoor zorgt dat binnenkomend leidingwater kalk wordt gefilterd. Calcium filteren met een waterontharder heeft verschillende voordelen:

– Langere levensduur van huishoudelijke producten. Vaatwassers en wasmachines hebben verwarmingselementen die ervoor zorgen dat ze warm kunnen wassen. Water dat calcium bevat, vormt een kalklaag rond de verwarmingselementen. Hierdoor werken de machine niet meer. Je  kunt een waterontharder gebruiken om dit te voorkomen.

– Bij kalkaanslag rond het verwarmingselement is meer energie nodig om voor warmteopwekking te zorgen. Dit zal leiden tot hogere kosten. Bespaar dus geld met een waterontharder.

– Het wasmiddel wordt geneutraliseerd door calcium. Dit vermindert het effect. Heb je zacht water? Zo werkt het efficiënter en heb je minder schoonmaakmiddel nodig.

– Wassen met zacht warer is goed voor je huis. Je krijgt er minder ontstekingen door en dus ook minder puistjes.

Waterontharder merk

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om geen risico te nemen en hun eigen waterzuiveringssysteem te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een permeatiesysteem zijn of een UV-filtersysteem. Dit zijn waterzuiveringssystemen die tot 99% van de onzuiverheden in water filteren. Bij mensen met eczeem kan dit bijvoorbeeld helpen om irritatie tegen te gaan.

Bent u op zoek naar een waterzuiveringssysteem of waterontharder? Kijk dan op de website van Hydrotense. De partij verkoopt kwaliteitssystemen tegen betaalbare prijzen.

Be the first to comment

Leave a Reply