Liever een nieuwe woning, of een aanbouw?

Liever een nieuwe woning, of een aanbouw

Vind jij dat er te weinig ruimte is in je huidige woning? Misschien ga je bijvoorbeeld samenwonen en woonde jij daarvoor alleen. Dan is het logisch dat er veel meer spullen zijn waar je dan plek voor moet hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat er sprake is van gezinsuitbreiding. Ook dan is meer ruimte wel heel veel fijn. Veel mensen vragen zich dan het volgende af: is het verstandig om een nieuwe woning te zoeken, of volstaat een aanbouw? In dit artikel bespreken we de afwegingen.

Hoe graag wil jij er blijven wonen?

Wat verstandiger is: aanbouw of een nieuwe woning, hangt onder meer af van het belang van de locatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij samen met je partner dichtbij je huis werkt. In dat geval is het natuurlijk wel fijn om daar te blijven wonen. En misschien zit je ook wel diep in de sociale gemeenschap en wil jij niet weg uit de plaats waar jij momenteel woont. In die gevallen kun je het beste voor een aanbouw gaan. De kosten aanbouw zijn namelijk ook lager dan het kopen van een nieuw huis. Wil je echter sowieso weg van de locatie waar je woonachtig bent? In dat geval kun je er ook voor kiezen om op een andere plaats een nieuw huis te kopen!

Kosten aanbouw: wat is je budget?

We hadden het er in het vorige gedeelte al even over gehad: het aankopen van een nieuw huis kan flink in de kosten oplopen. Misschien heb je dat geld helemaal niet. Een aanbouw kent dan ook meerdere voordelen. Je betaalt er weliswaar geld voor, maar je krijgt er meer ruimte voor terug in je huidige woning. Mocht jij je woning later gaan verkopen, dan is de waarde van je woning ook gestegen. Dus het is dan een win-win-situatie. Het ziet er immers niet naar uit dat de woningen minder gaan stijgen de komende periode

Al met al is het natuurlijk een lastige kwestie. Je moet ook geen overhaaste beslissingen nemen. Onderzoek eerst beide mogelijkheden en maak op basis daarvan een afgewogen besluit.

Be the first to comment

Leave a Reply