Hulp bij het aanleggen van je droom tuin

Is jouw tuin al zomerklaar? Of ben je van plan jouw tuin om te toveren in jouw absolute droomtuin? Dan heb jij misschien hulp nodig bij de tuinaanleg. Hierbij is het handig om een tuinontwerp te laten maken door professionals, tenzij je dit natuurlijk zelf kan. Samen met de professionals kan jij jouw droomtuin ontwerpen, stel vrijblijvend met hen een offerte op en kijk wat de opties zijn. Na het gesprek kun je de schetsen bekijken en nog aanpassingen maken indien nodig. Het is tenslotte jouw droomtuin, en die moet naar wens zijn.

Echt gras of een gazon

Wil jij echt gras in jouw droomtuin of nét echt gras in de tuin? Beide opties hebben natuurlijk voor- en nadelen. Echt gras is prachtig om te zien maar dit moet je bijhouden, denk aan: water geven, verticuteren, bemesten, het bestrijden van mos, het gras moet regelmatig gemaaid worden en het gras moet tot slot elk jaar ingezaaid worden, dit is om kale plekken te voorkomen zodat het gras er mooi en gezond uit blijft zien. Echt gras heeft veel onderhoud nodig, dit is niet erg als je hiervoor tijd en energie hebt.

Alternatieven voor gras

Je kan ook kiezen voor kunstgras, tegenwoordig kun je echt gras en kunstgras nauwelijks van elkaar onderscheiden. Dit komt door de hoge kwaliteit en textuur waarmee het kunstgras gemaakt is. Daarbij heb je opties hoe je wil dat het gras eruit ziet, wil jij hoog of laag gras? Wil jij gras dat rechtop staat of gras wat elke kant op staat? Wil jij gras wat helemaal groen is of juist met kleurverschil.

Het kunstgras heeft natuurlijk niet het nodige onderhoud nodig zoals hierboven beschreven, dit onderhoud is vooral stukken vervangen die per ongeluk kapot zijn gegaan. Over het algemeen gaat kunstgras lang mee en hoef jij, je niet echt zorgen te maken om stukken vaak te vervangen.

Creëer ruimte in jouw tuin

Heb jij een groot oppervlak of juist een wat kleiner oppervlak, creëer genoeg ruimte in jouw tuin. Naast dat jij misschien wel lekker wil zitten in jouw tuin met een uitzicht op planten en bloemen wil jij misschien meer met jouw droomtuin. Denk bijvoorbeeld aan een schuur, overkapping, of misschien wel een tuinhuisje? Dit zijn allemaal opties voor in de tuin, je kunt hier spullen in kwijt of misschien wil je er wel lekker overdekt zitten of zelfs werken. Een overkapping is handig omdat je dan altijd overdekt zit buiten, denk bijvoorbeeld aan wind en regen. Je kan hier een leuke tuinset neerzetten en genieten van de tuin terwijl je beschut zit.

Meer groen in jouw tuin

Daarnaast heb je misschien in gedachten om in de tuin juist ook stenen te leggen of grind omdat je weinig onderhoud wil hebben. Denk dan eens aan sedumdaken om toch groen te creëren in jouw tuin. Sedumdaken worden op je dak gelegd en zijn kleine plantjes die het dak isoleren en de warmte binnenhouden in de winter en in de zomer juist 4 graden minder warm maken binnen. Op deze manier heb je toch groen in je tuin zonder dat je een heel gazon hoeft te onderhouden of allerlei planten. De daken krijgen water als het regent en zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. De sedumdaken kun je bijvoorbeeld ook op een overkapping, tuinhuis of schuur leggen.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply