Waarom je zou moeten kiezen voor kunstgras

Waarom kiezen voor kunstgras, wat zijn de voordelen en waar kan je kunstgras allemaal laten leggen? Kunstgras voor in je tuin of op het balkon, waarom zou je hiervoor kiezen? Er zitten een hoop voordelen aan kunstgras, tegenwoordig lijkt kunstgras namelijk nét echt. Het gras is een geweldig alternatief voor echt gras, nadat het gras namelijk is gelegd heb je er weinig onderhoud aan, je hoeft het niet te maaien want het groeit niet. Het gras heeft geen water nodig, je hoeft het niet te bemesten en je hoeft niet meer dat vervelende onkruid constant weg te halen.

Bestand tegen weersomstandigheden

Het gras lijkt net echt, dit komt door de hoge kwaliteit waarmee het kunstgras is gemaakt. Het is zelfs zo dat het gras zo echt lijkt dat het lastig te onderscheiden is van elkaar. Met de nieuwste technieken kunnen bedrijven vandaag de dag het gras perfect maken voor in jouw tuin. Je tuin ziet er op deze manier altijd onderhouden, verzorgd en netjes uit. Ook hoef jij je geen zorgen meer te maken om de weersomstandigheden, het kunstgras is bestand tegen regen, vriezen en andere temperaturen zoals warmte, droogte en hitte.

Meer groen in jouw tuin

Door kunstgras aan te leggen in jouw tuin of op jouw balkon, heb je altijd groen in jouw tuin. Jouw tuin lijkt al gelijk gezonder, vrolijker en natuurlijker. Er zijn zelfs verschillende soorten kunstgras, zo kun jij kiezen uit verschillende hoogtes van het kunstgras, maar ook of het gras ‘vol’ eruit moet zien, of de textuur warrig moet zijn zodat het meer past bij jouw wensen. Hoe groen wil jij dat het kunstgras eruit ziet? Dit kan zo natuurlijk als dat jij dit wil, Daarnaast is het kunstgras duurzaam, je hoeft dit niet jaarlijks te laten vervangen en je hoeft je geen zorgen te maken dat er per ongeluk gaten in jouw gazon gelopen worden.

Nog meer alternatieven

Wil jij meer groen in jouw tuin en lijkt kunstgras jou wel een goede optie? Kijk dan nog verder naar meer alternatieven voor in jouw tuin of op jouw balkon, of zelfs voor jouw dak. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van sedumdaken? Een sedumdak is een natuurlijk product en daardoor een groen product, het dak is gegroeid met plantjes namelijk. De plantjes komen in verschillende soorten opties, ze zijn vrij sterk en kunnen tegen weer en wind, denk aan regen, kou en warmte. Het dak ziet er tevens ook heel gezellig uit, door de kleine plantjes en kleuren op jouw dak, wordt jouw dak om te zien unieker.

De voordelen van een groen dak

Een sedumdak heeft een boel voordelen, onder andere dat het in jouw woning koeler is in de zomer, tot wel vier graden. Heb jij bijvoorbeeld een dak met weinig isolatie ertussen dan kan een sedumdak toch wel wat graden schelen waardoor jij lekkerder in huis zit in de zomer. In de winter heeft het dak juist het tegenovergestelde effect, dan werkt het dak juist als isolerend materiaal waardoor jij minder hoog hoeft te stoken. Ook heeft jouw dakbedekking met sedum een dubbele levensduur, omdat er een extra beschermende laag op zit. Daarnaast hoef jij je minder zorgen te maken over wateroverlast omdat het dak minder water vast houdt van het regenwater. De planten hebben juist het water nodig en gebruiken dit als een natuurlijke manier om verder te groeien en in leven te blijven.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply