Een gashaard kopen, is dat nog verstandig?

Gashaard

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of het nog verstandig is om een gashaard te kopen. En dat is niet voor niets, want de afgelopen jaren kwam het geregeld in het nieuws dat Nederland van het gas af wil. Maar hoe zit dat nu en is het nog wel verstandig om een gashaard (op aardgas) te kopen? In dit artikel geeft Haardenexpert een antwoord op deze prangende vraag.

Winning van aardgas

De winning van aardgas staat al een tijdje onder discussie. De productie ervan neemt af en de vraag neemt toe. Daarom zijn we in Nederland op zoek naar alternatieven voor aardgas. Om aan de steeds maar groter wordende vraag te voldoen wordt er zelfs buitenlands gas ingekocht. Maar is dit buitenlandse gas wel geschikt voor de gashaard? Ja en nee. Heeft u gashaard gekocht na 1 januari 2018 dan is dit toestel geschikt voor buitenlands aardgas. Al deze ‘nieuwe’ haarden zijn klaar voor de toekomst. Heeft u een wat ouder toestel dan zou het goed mogelijk kunnen zijn dat deze niet geschikt is voor gas uit het buitenland. Informeer hierover bij de fabrikant van uw haard.

Gashaard op propaan

Woont u in een woning zonder aardgasaansluiting? Dan is een gashaard op propaan de oplossing! Bij een gashaard op propaan maakt de haard geen gebruik van het traditionele aardgasnetwerk maar wordt deze aangesloten op propaan gasflessen. Deze flessen staan opgesteld op een goed geventileerde locatie in de schuur of buiten uw woning. Is een gasfles op? Dan kunt u deze op een eenvoudige manier vervangen zonder dat het vuur uit gaat.

Een gashaard op propaan is inmiddels een volwaardig alternatief voor een gashaard op aardgas. De meeste gashaarden zijn dan ook verkrijgbaar op aardgas of propaan. 

Gas of elektrisch

Twijfelt u nog steeds of u wel voor een gashaard moet kiezen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van de elektrische haard. De elektrische haard heeft volop ontwikkeling doorgemaakt en is qua manier van branden bijna niet meer te onderscheiden van gas- of houtvuur. De elektrische haarden van tegenwoordig zijn zeer realistisch en uiteraard toekomstbestendig.

Meer informatie of een scherpe aanbieding ontvangen?

Bezoek onze website en neem contact op met een van onze adviseurs. Wij geven u graag advies en helpen u de juiste keuze te maken. 

Be the first to comment

Leave a Reply