Deze interieuritems mogen niet ontbreken in huis

Trends veranderen natuurlijk voortdurend. Dat geldt niet alleen voor mode, maar ook voor het interieur. De huizen in de jaren 70 werden heel anders ingericht dan de huizen tegenwoordig. Je ziet zelfs al verschil met enkele jaren geleden ten opzichte van nu. Welke items mogen nu, anno 2021, echt niet ontbreken in je interieur?

Ronde vormen

Het is tegenwoordig helemaal in om ronde vormen terug te laten komen in het interieur. Je ziet steeds meer ronde tafels terugkomen, zowel als salontafel als de eettafel. Qua salontafels is het ook helemaal hip om drie ronde tafeltjes neer te zetten, elk van een ander formaat en hoogte. Deze kan je dus ook onder elkaar schuiven als dat zo uitkomt. Naast ronde meubels zie je ronde vormen ook steeds meer terugkomen in accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een ronde op maat gemaakte spiegel of ronde kussens op de bank. Ronde vormen zorgen ervoor dat het huis iets zachter oogt.

Botanische prints

Prints in huis kwamen als steeds vaker terug, maar dit jaar zien we voornamelijk de botanische print steeds vaker terugkomen in het interieur. Dat zie je bijvoorbeeld in behang. Wil je de muren liever rustig en egaal houden? Dan kan je de botanische print ook terug laten komen in plaids of bijvoorbeeld lampenkappen. Je hebt dan gelijk een statement stuk in je huis staan dat alle aandacht opeist.

Velvet en teddy

Naast items zijn er ook materialen die steeds vaker terugkeren in het interieur. Voorbeelden hiervan zijn de stoffen velvet en teddy. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker velvet of teddy stoelen of poefs in het interieur staan. Ook in banken en kussens zie je dit steeds meer terug. Het voordeel is dat het lekker aanvoelt. De stof is zacht en heerlijk om op neer te ploffen na een lange dag werken. Velvet items zie je vaak terug in combinatie met de kleur donkergroen of bordeaux rood. Meestal zijn het donkere, diepe, chique kleuren.

Be the first to comment

Leave a Reply