De voordelen van een schutting in de tuin

De tuin is een verlengde van een woning. Vooral in de zomer breng je er waarschijnlijk veel tijd in door. Als het echt warm is, wil je wellicht ook wel in bikini in de tuin liggen. Het is dan niet prettig als buren of voorbijgangers continu bij je in de tuin kijken. Als je dat wil voorkomen, is het verstandig om te kiezen voor een schutting. Omdat je er simpelweg niet doorheen kan kijken en omdat de planken erg dicht op elkaar geplaatst worden, is een schutting een goede keuze als je van privacy houdt. Naast dat het zorgt voor veel privacy, kent een schutting nog een aantal andere voordelen.

Onderhoudsvriendelijk

Veel mensen hebben een heg van coniferen in de tuin staan. Veel groen in de tuin is mooi, maar het zorgt er ook voor dat er veel onderhoud voor nodig is. De heg heeft water nodig en moet regelmatig gesnoeid worden. Doe je dat niet, wordt de heg erg groot en breed en neemt het veel ruimte van de tuin in. Daarnaast staat het ook niet heel netjes als de heg niet gesnoeid wordt. Een schutting heeft geen onderhoud nodig. Je hoeft het niet te besproeien en niet te snoeien. Als je kiest voor beton aan de onderkant, loop je ook geen risico dat het hout gaat rotten. Wil je toch meer groen in de tuin? Je kan gemakkelijk enkele plantenbakken met daarin enkele planten aan de schutting hangen. Zo creëer je meer groen en sfeer in de tuin.

Minder overlast

Een schutting zorgt ervoor dat je in huis minder overlast ervaart van bijvoorbeeld geluid. De houten planken houden dat tegen. Daarnaast houden de houten planken de wind tegen. Wanneer je een heg in de tuin hebt, zitten daar overal open plekken tussen. De wind heeft dan vrij spel. Een schutting houdt de wind tegen. Daardoor kan de temperatuur in de tuin iets hoger aanvoelen dan buiten de tuin. Als de onderkant van de schutting van beton is gemaakt, staat hij ook nog eens steviger in de grond. Hierdoor wordt hij minder aangetast door bijvoorbeeld extreem harde wind.

Be the first to comment

Leave a Reply