Bureautafel: 4 tips om het ideale model te kiezen

wonen

Of het nu voor het kantoor thuis of voor het bedrijf is, het bureau is van essentieel belang en vergt veel aandacht bij de keuze ervan. Het is immers de plaats waar jouw voorwerpen zullen blijven, zoals jouw agenda, documenten, pennen en jouw belangrijkste werkinstrument: de computer.

Naast de keuze van een goede stoel is het van essentieel belang een goede bureaustoel te kiezen, met het oog op een correcte houding en een hoogte die aan jouw behoeften beantwoordt. Om je te helpen het beste bureaumodel te kiezen, hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet die je kunt volgen bij het kopen. Kijk hier eens naar!

1. Overweeg de grootte van de kamer

Alvorens het model bureau te kiezen is het belangrijk de afmetingen van de hele omgeving waar het bureau zal worden geplaatst te controleren en na te gaan of deze overeenstemmen met de afmetingen van het bureau dat je overweegt te kopen.

Er is immers niets frustrerender dan jouw werkomgeving te plannen en deze vervolgens niet in de praktijk te kunnen brengen omdat het meubilair niet paste in de ruimte die je had gekozen.

Overweeg ook om het bureau af te stemmen op de inrichting van jouw omgeving, want op die manier zal de ruimte veel harmonieuzer zijn en jouw productiviteit en welzijn tijdens het werk bevorderen. 

2. Prioriteit geven aan ergonomie

De bureautafel mag niet alleen mooi zijn, maar moet ook het nodige comfort voor jouw werkuren bieden. Een andere zeer belangrijke tip bij het kiezen van een bureau is te letten op de grootte van het bureau, omdat dit van invloed is op jouw comfort.

De aanbevolen hoogte van het bureau is tussen 70 en 75 cm, omdat dit jouw houding ten goede komt en rugklachten en rugpijn voorkomt. Kijk ook of het gekozen bureau een oplossing heeft voor het doorvoeren van draden om de organisatie van jouw werkomgeving te vergemakkelijken. 

3. Kies bureau modellen die functioneel zijn

Deze tip is zeer geschikt voor wie weinig plaats heeft en op zoek is naar praktisch nut en gemak. Een functioneel bureau is uitstekend omdat je het voor verschillende functies kunt gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld een model kiezen waaraan een kast of nissen zijn toegevoegd. Op die manier kunt je meer voorwerpen opbergen, zonder meer ruimte in beslag te nemen. 

4. Aandacht besteden aan productkwaliteit

Naast het uiterlijk is ook de kwaliteit van doorslaggevend belang bij de keuze van een bureau. MDF, MDP, hout en staal zijn enkele van de materialen.

Het is gebruikelijker om MDF en MDP opties te vinden. Dus, wat is het beste type? Het zijn allebei geweldige materialen. Waar op gelet moet worden is in wat voor soort project elk zal worden gebruikt.

Als jouw bureau lichtere voorwerpen moet bevatten, kies dan MDP. Als ze zwaarder zijn, kies dan MDF. Ga dus altijd op zoek naar een winkel die investeert in kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten.Bron: Officetopper.com

Be the first to comment

Leave a Reply