De voordelen van het direct verkopen van je huis zonder makelaar

huis

Sommige mensen hebben al enige ervaring met het verkopen van onroerend goed. De meesten maken gebruik van de hulp van een makelaar, terwijl anderen besluiten hun huis verkopen zonder makelaar. Een huis verkopen zonder makelaar klinkt als een flinke klus voor beginners. Het lijkt echter eenvoudig als je een aantal dingen hebt geleerd. Het belangrijkste voordeel van deze procedure is dat je een maximale winst krijgt zodra je je huis met succes hebt verkocht. Aan de andere kant moet je een commissie aan een makelaar geven omdat zij je helpen bij de verkoop van je huis. Je kunt hetzelfde resultaat krijgen als je verschillende dingen in overweging neemt.

Je bent niet gebonden aan een overeenkomst

Wanneer je een makelaar inschakelt om je te helpen bij de verkoop van je huis, dien je een overeenkomst met de makelaar te sluiten. In de overeenkomst staan ​​meestal een aantal zaken waar je je aan moet houden, zoals de provisie, de looptijd, de zaken die je gedurende de looptijd niet mag doen, enzovoort. In sommige gevallen maakt de overeenkomst het moeilijker voor je om het huis te verkopen. Sommige makelaars verbieden bijvoorbeeld om je huis rechtstreeks te adverteren en te verkopen tijdens de voorwaarden van hun diensten. Zelfs als je een vriend of familielid hebt die geïnteresseerd is in het kopen van je huis, kun je je huis niet zomaar aan hun verkopen zonder tussenkomst van de makelaar.

Je bent vrij van commissiekosten en kunt tijd besparen

Verkopen zonder makelaar betekent dat je geen commissie hoeft te betalen. Je bespaart ook tijd door het proces van het inhuren van een agent niet te hoeven doorlopen. Dit is iets dat meestal over het hoofd wordt gezien door degenen die de diensten van makelaars gebruiken. Ze denken gewoon dat ze alleen een agent hoeven in te huren en alles aan hem/haar over te laten. Sterker nog, in de meeste gevallen zul je de potentiële kopers nog steeds moeten vergezellen bij het inspecteren van het huis. Dit zal ook kostbare tijd kosten.

Verkoop in plaats daarvan je huis rechtstreeks aan een belegger

Er zijn mensen die niet geduldig genoeg zijn met een idee als het verkopen van een huis zonder makelaar, maar je wilt niet gebonden zijn aan de afspraak die je maakt met de makelaar. In dit geval kun je je huis gewoon rechtstreeks aan een belegger verkopen. Het proces is bijna hetzelfde als het verkopen van je huis aan een koper, maar je krijgt de zekerheid dat je huis binnen een week verkocht wordt en je geld op je bankrekening staat. De prijs die het bedrijf biedt, ligt echter slechts rond de 80-85% van de marktwaarde. Toch is het een heel goed aanbod aangezien je de zekerheid krijgt dat je huis snel verkocht wordt. Daarnaast zal het bedrijf ook zorgen voor alles wat nodig is in het proces van aan- en verkoop van het huis. Dit maakt de aangeboden lagere prijs trivialer. Als je je huis snel verkocht wilt hebben, zoek dan nu een dergelijke investeerder en vul het formulier in om je huis aan hen te verkopen.

Be the first to comment

Leave a Reply