Dit zijn de voordelen van een slowcooker

Loop jij al een tijdje met het idee om een slowcooker voor thuis aan te schaffen, maar houdt de plek in je keukenkastje voor alweer een nieuwe apparaat je tegen? Dan is het goed om dit artikel aandacht door te lezen. Naast dat een slowcooker ontzettend handig is, heeft het nog tal van andere voordelen die ervoor kunnen zorgen dat je toch overstag gaat. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd, dat wanneer jij hiermee aan de slag gaat, je nooit meer zonder kunt. Doe er dus je voordeel mee!

 

Wat is een slowcooker?

 

Voor de mensen die geen idee hebben van een slowcooker is, gaan we eerst wat dieper in om wat het is, alvorens we doorgaan naar de voordelen die het je allemaal te bieden heeft. Een slowcooker is een pan, die op elektriciteit werkt. Hiermee kun je zowel koken, stoven als ook sudderen. Het grote voordeel is, dat je alleen alles in de pan hoeft te doen en de slowcooker vervolgens voor je aan de slag gaat. Zoals het woord al zegt, zorgt een slowcooker ervoor dat alles op lage temperatuur wordt bereid. Dit zorgt ervoor dat de smaken volledig tot hun recht kunnen komen en bijvoorbeeld het vlees in een stoofpotje ontzettend mals is. Zo kun je dus bijvoorbeeld voordat je gaat werken je slowcooker aanzetten, zodat het vervolgens als het etenstijd is klaar is.

 

De voordelen

 

Een slowcooker kent allerlei verschillende voordelen. Omdat de lijst te groot is om ze allemaal op te noemen, hebben we de belangrijkste voordelen er voor je uitgehaald. Op deze manier heb je een beter beeld bij wat een slowcooker allemaal voor jou kan betekenen.

 

Je behoudt alle vitamines

 

Het grootste voordeel aan het gebruik van een slowcooker, is dat je in principe geen vitamines verliest. Dit komt doordat je continue de deksel op de pan houdt en er ook geen toevoegingen worden gedaan. Op deze manier zorg je er dus voor dat er niets kan ontsnappen en blijven de smaken behouden.

 

Energiezuinig

 

Ondanks het feit dat je zult denken dat een aantal uren slowcooken ontzettend veel stroom kost, is dit dus niet het geval. Dat heeft ermee te maken dat je op relatief lage temperaturen te werk gaat. Dit betekent dat je een stuk minder stroom nodig hebt, dan wanneer je op hoge temperaturen werkt. Een gemiddelde slowcooker gebruikt vaak niet meer dan 250 watt.

Be the first to comment

Leave a Reply