De multifunctionaliteit van rolluiken

Iedereen heeft er wel is van gehoord, kent iemand die er een voor z’n raam heeft of maakt er zelf gebruik van : een rolluik!  Waar dienen deze dingen nou eigenlijk precies voor en is er veel variatie in? In dit blog hebben we ons best gedaan om je zo goed mogelijk antwoord te geven op die vraag. Hopelijk is het na het lezen van dit blog een stukje duidelijker, en wie weet neem je hierna zelf ook wel rolluiken thuis.

Zon bescherming en temperatuur regeling

De bekendste en voornaamste reden van het nut van een rolluik is natuurlijk de zon tegenhouden en zorgen dat het binnen niet te warm wordt. Je doet ze heel de dag dicht eigenlijk thuis zodat er geen straaltje zon binnenkomt. Dit zie je vaak bij mensen die in warme landen wonen of mensen waarvan hun slaapkamer op het zuiden gericht is. Met een slaapkamer op het zuiden is een rolluik zeker weten aan te raden in de zomer. De temperaturen die dan heel de dag naar binnen lopen te stralen zijn absurd. Dus slaap je op het zuiden en wilt je genieten van een goede nachtrust zonder dat je je bed uitdrijft van het zweet, neem een rolluik!

Veiligheidsredenen

Er zijn natuurlijk ook andere redenen dan temperatuur en klimaat redenen, namelijk die van de veiligheid van je ramen en je woning. Rolluiken zorgen voor een hoop veiligheid, ze zorgen er voor dat niet iedereen zomaar bij je ramen of deuren kan komen. Ze kunnen ook samen in werking gesteld worden met een alarm van een pand zodat als ze aangeraakt worden je een melding krijgt. Voor deze functie moet je wel beschikken over elektrische rolluiken. Privacy is ook een van de veel voorkomende redenen van mensen om een rolluik te nemen. Je kan je ten alle tijden afsluiten van de buitenwereld, dit kan erg fijn zijn als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont of iets dergelijks.

Soorten rolluiken

Er zijn verschillende soorten rolluiken, als je niet weet wat voor rolluik er het beste bij je past raden we je aan een specialist te contacten. Deze weet precies wat er wel en niet bij je woning past en wat dus de beste oplossing is voor je woning. En kan je ook de beste besturing aanraden voor je rolluiken, en deze vervolgens ook plaatsen bij je woning.

Be the first to comment

Leave a Reply