Waarom studentenwoningen zo duur zijn

Het leven van een student staat vaak in het teken van geld, dat komt doordat studenten vaak niet veel geld hebben en moeten lenen. Hierdoor kan het zo zijn dat een studentenwoning niet te betalen is. Dat komt doordat de studentenwoningen tegenwoordig erg duur zijn. Hoe dat komt lees je verder in deze blog.

Wat is een studenten woning?

Een studentenwoning speciaal voor studenten. Vaak worden zulke huizen verhuurd aan studenten die in die stad komen studeren. Het zijn vaak huizen met meerdere kamers waardoor er meerdere studenten in een huis kunnen wonen. Je kan er ook voor kiezen om je huis of pand te verhuren aan studenten, zo verdien je namelijk een extra zakcentje zonder dat je er zelf al te veel voor hoeft te doen. Voordat je dit gaat doen is het belangrijk om je goed in te lezen, want er komen bepaalde dingen bij kijken die je goed geregeld moet hebben.

Waarom zijn de zo duur? 

Studentenkamers worden tegenwoordig steeds duurder en duurder. Dat komt doordat er meer studenten zijn en die studenten willen allemaal zo snel mogelijk uit huis en op kamers. Hierdoor is er een tekort aan woningen en gaat het om bieden, degene die het hoogste bieder krijgt de woning of de kamer. Als je naar een studentenwoning gaat verhuizen kun je het beste gebruik maken van studentverhuizers, zij zijn namelijk het goedkoopste en kunnen je helpen. Je kunt deze studentverhuizers inhuren bij studenten verhuisservice. 

Voordelige en dure steden

Ook zit er een verschil in in welke stad je gaat wonen, als je bijvoorbeeld voor Amsterdam of Rotterdam kiest dan ben je het meeste kwijt aan alles. Amsterdam en Rotterdam zijn namelijk de duurste steden. Daarentegen zijn de Tilburg en Nijmegen het goedkoopst, hier kan je het goedkoopst aan een kamer komen en het voordeligst rondkomen. Als je naar een van deze steden gaat verhuizen is het verstandig om gebruik te maken van studenten verhuisservice, zij bieden namelijk studentverhuizers aan die voor een voordelige prijs kunnen helpen met de verhuizing. 

Conclusie 

Een student zijn kan soms erg zwaar zijn, zeker op financieel gebied. Een studentenwoning heeft hier ook een grote invloed op. Als je het niet heel breed hebt wordt het lastig om naar Amsterdam of naar Rotterdam te verhuizen, Tilburg en Nijmegen zijn dan wel goede steden voor je. Daar zijn studentenwoningen namelijk het goedkoopst en kan je het voordeligst rondkomen. Zou jij in een studentenwoning willen wonen?

Be the first to comment

Leave a Reply