Waarom Almere relatief goedkoop wonen is

De huizenprijzen blijven ieder jaar verder stijgen, de huurprijzen trouwens ook. Zeker als je in de Randstad wilt wonen lijkt het zoeken naar een goedkope woonruimte onmogelijk. Dan is er een oplossing; verhuis gewoon naar Almere! Daar liggen de prijzen voor kopen en huren een stuk lager. Maar waarom is dit eigenlijk? En is dit dè gemeente voor jou? Als jij goedkoop wilt verhuizen naar Almere dan moet je deze pagina zeker lezen!

Deze vijf dingen moet je weten over Almere:

  1. Almere is veruit de grootste stad in Flevoland, terwijl het jonger is dan Lelystad.
  2. Er woonden in maart 2021 al ruim 215.000 inwoners en is daarmee de achtste grootste stad van Nederland.
  3. Almere is waarschijnlijk afgeleid van de Germaanse woorden voor ‘groot meer’, de term Aelmere dateert terug naar het jaar 753.
  4. Zowel Almere als Lelystad zijn gebouwd om de groei van Amsterdam op te vangen.
  5. De bevolking is relatief jong, al verandert deze samenstelling wel naarmate de eerste bewoners ouder worden.

Daarom is het goedkoop wonen in Almere

Waarom krijg je zoveel woning voor zo weinig geld? Hier zijn vier redenen:

1. Het is een jonge gemeente

Als je geboren bent in de jaren zeventig van de twintigste eeuw heb je vast wel ooit een Bosatlas gezien met een grote plas water in het midden van Nederland. De eerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976. Deze gemeente heeft dus Abraham en Sarah nog niet eens gezien! Er is dus niet de ‘status’ die historische steden als Amsterdam en Rotterdam hebben opgebouwd wat je merkt aan het prijskaartje.

2. Er is meer ruimte

Hoewel de bevolkingsdichtheid in Lelystad aanzienlijk lager ligt, is er nog volop ruimte om verder uit te breiden in Almere. Daarom liggen de prijzen per vierkante meter een stuk lager dan bijvoorbeeld in Amsterdam waar je alleen nog maar naar boven kunt bouwen. In 2016 kwam de 200.000ste inwoner in Almere wonen, en deze trend lijkt nog lang niet te stoppen.

3. Bouwen wordt gestimuleerd

De groei van deze stad verkoopt niet alleen organisch, huizenbouw wordt gestimuleerd vanuit de regering. Zo zijn er plannen om voor 2030 naar 350.000 inwoners te groeien. Dit betekent dat Almere de vijfde grootste stad van Nederland wordt en daarmee groter zal zijn dan Eindhoven en op de hielen ligt van Utrecht. Ga je al eens informeren bij een verhuisbedrijf in Almere?

4. Er staan moderne woningen

Als liefhebbers van monumentale panden moet je niet in Flevoland zijn natuurlijk, als je fan bent van moderne architectuur des te meer. De huizenbouw in Almere is afgestemd op meer moderne behoeften en de huidige samenleving. Je hoeft dus geen vierkant blokje in een rond gaatje te passen, de beschikbare woningen sluiten beter aan op de vraag. Daarbij is er naast grote huizen ook gedacht aan kleinere, betaalbare woningruil. Zo kun je goedkoop verhuizen vanuit de Randstad naar een moderne stad die toch dichtbij Amsterdam ligt.

Be the first to comment

Leave a Reply