De interieurtrends van 2022

Ga je je nieuwe woning inrichten, maar weet je niet in welke stijl? Of is je bestaande interieur wel toe aan een update, maar heb je geen idee welke elementen je in het interieur moet verwerken? In beide gevallen ben je bij het lezen van dit artikel aan het juiste adres om inspiratie op te doen, want hier worden de interieurtrends van 2022 besproken. Na het lezen van dit artikel zit je geheid boordevol inspiratie om aan de slag te gaan met jouw interieur!

Trend #1: Natuurlijke invloeden

In 2022 mag moeder natuur weer helemaal terugkomen in je interieur. Dit betekent: houten vloeren, schapenwollen kleden, houten salontafels en decoratie die gebaseerd is op vormen uit de natuur. Organische vormen waren in het jaar 2021 al hot, maar in 2022 zal deze trend nog meer tot uiting komen. Verwerk de vormen niet alleen in je meubilair, maar ook in je decoratie. Hang schilderijen van bloemen op, zet beelden van dieren neer en plaats mooie planten in verschillende ruimtes in je huis.

Trend #2: Vintage en authentiek

Een andere belangrijke interieurtrend voor het jaar 2022 is het toevoegen van vintage elementen aan je interieur. Hierbij kun je denken aan een mooi vintage vloerkleed, maar ook aan een vintage bankstel in retro stijl. Daarnaast is het in 2022 belangrijk dat het interieur authentiek is en past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Voeg dus vooral persoonlijke elementen toe aan je interieur, bijvoorbeeld decoratieve producten die jouw hobby’s accentueren of memorabilia van mooie reizen die je hebt gemaakt.

Trend #3: De lampen mogen weer gezien worden

In 2022 mogen de lampen weer opvallen. Kies dus voor lampen met opvallende vormen in unieke designs, of voeg lampen toe met een lampenkap in een uitgesproken kleur. Zo geef je direct een unieke twist aan je interieur!

Be the first to comment

Leave a Reply