Muggenplaag in huis? Dit is dé oplossing!

Muggenplaag in huis? Dit is dé oplossing!

In de zomermaanden is de kans groot dat je geteisterd wordt door muggen. Vooral ‘s avonds slaan ze toe en word je de volgende ochtend wakker met enorm veel bulten op je lichaam. Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen is een muggenplaag in huis. Met name woningen die grenzen aan open wateren zoals meren en plassen hebben een verhoogd risico op een muggenplaag. Weten hoe je een muggenplaag in huis voorkomt en kan bestrijden? Lees dan snel verder!

Hoe ontstaat een muggenplaag in huis?

Ondanks dat muggen onze gezondheid niet echt benadelen, is het wel erg vervelend. Niemand vindt het fijn om helemaal lek gestoken te worden door de kleine insecten. Muggenplagen kunnen gemakkelijk huizen binnendringen. Meestal leggen de insecten hun eitje in stilstaand water, zoals bij kleine meren of plassen. Ze kunnen echter ook gemakkelijk hun eitjes kwijt in dakgoten of regentonnen. 

Als je zelf de muggenplaag niet kan lokaliseren, dan kun je een bedrijf inhuren die de muggenplaag kan ontdekken en verwijderen. Neem bijvoorbeeld contact op met een bedrijf dat ervaren is in het bestrijden van insectenplagen. Vaak kun je bij deze bedrijven een gratis offerte aanvragen en kun je ook kijken naar de werkzaamheden van het bedrijf.

Een muggenplaag in huis voorkomen

Wat kun je doen om een muggenplaag in huis te voorkomen? Er zijn een aantal dingen die je kunt ondernemen, wat ook zal werken tegen individuele muggen. Allereerst is het in de zomermaanden handig om horren voor de ramen te spannen. Zo kunnen insecten niet zomaar naar binnen vliegen. Ook een hor bij de achterdeur is handig. Zorg dat je geen lampen aan hebt staan als deuren of ramen zijn geopend, want muggen komen op lichtbronnen af. Houd dus je lampen uit of sluit eerst de deuren goed voordat je verlichting in je huis aanzet. 

Zoals eerder aangegeven leggen muggen eitjes in stilstaand water, dus probeer dakgoten droog te houden. Ook andere plekken waar gemakkelijk plassen kunnen ontstaan dien je in de gaten te houden. Door het stilstaande water rondom je huis weg te halen verklein je het risico van een muggenplaag in huis.

Een muggenplaag in huis bestrijden 

Als een muggenplaag dan toch je huis binnendringt, dan kun je beter direct actie ondernemen. Het beste wat je kunt doen is een bestrijdingsdienst inschakelen. Als je iedere mug één voor één mept, gaat het nooit lukken, want voor je het weet zijn er weer nieuwe muggen bij. Er zijn een aantal middelen die je kunt inzetten, maar het zal de plaag niet helemaal weg kunnen krijgen. Een muggenlamp is bijvoorbeeld een handig product om de muggen af te leiden en buiten het huis te houden, maar lang niet iedere mug trapt hier in. Ook zijn er speciale muggenvallen die je in huis kunt plaatsen. Dit zijn plakkers waar de muggen aan vast blijven kleven zodat ze nergens meer naartoe kunnen. Muggenvallen zijn wel effectief, maar een hele plaag is hier niet mee te vangen. Een bestrijdingsdienst verwijdert alle muggen in één keer en is daarom de beste manier om een muggenplaag te bestrijden. 

Be the first to comment

Leave a Reply