Composiet gevelbekleding: de voor- en nadelen

Composiet gevelbekleding de voor- en nadelen

Kan de buitenkant van je huis wel een make-over gebruiken? En ben je op zoek naar de juiste gevelbekleding? Dan is het goed om jezelf eerst goed in te lezen. Iedere soort gevelbekleding heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreek ik de gevelbekleding van composiet. Ik benoem de voordelen en de nadelen zodat jij weet waar je aan toe bent en de juiste keuze voor jouw huis kunt maken. 

Voordelen

Composiet gevelbekleding heeft een hoop voordelen. In dit artikel bespreek ik er slechts twee, maar er zijn er nog veel meer. 

Een goed alternatief voor echt hout

Composiet lijkt qua uiterlijk veel op hout en heeft ook veel andere overeenkomsten. Hierdoor is het een goed alternatief voor als je je gevel niet met echt hout wilt bekleden. Aan echt hout zitten namelijk ook een stuk meer kosten en onderhoud verbonden. Echt hout verkleurt ook na verloop van tijd. Bij composiet is dit niet het geval. Dit materiaal is UV-bestendig. 

Veel mogelijkheden

Wanneer je voor composiet gevelbekleding kiest, heb je verschillende keuzes. Zo kun je gaan voor een holle variant, maar ook voor een gevulde variant. Deze laatste is wat steviger. Daarnaast kun je composiet ook makkelijk overschilderen, waardoor je niet aan één kleur vast zit. Wil je na verloop van tijd een ander kleurtje? Dan pak je gewoon de kwast.

Nadelen

Waar voordelen zijn, zijn meestal ook nadelen. Ik vind het dan ook wel zo eerlijk om ook de nadelen van composiet gevelbekleding met je te delen. Zo kun je zelf bepalen of dit type gevelbekleding echt wat voor je is. 

Het materiaal rot na verloop van tijd

Composiet heeft bepaalde eigenschappen die je ook bij hout terugziet. Dit zit hem niet alleen in de looks, maar ook in andere dingen. Zo kan het materiaal na verloop van tijd gaan rotten net als bij hout. Dit is erg vervelend omdat je hierdoor weer onderhoud zult moeten plegen of de gevel weer zult moeten vervangen. Een alternatief is om te kiezen voor kunststof gevelbekleding, dit rot namelijk niet. 

Het zet uit bij warmte en neemt vocht op

Een ander nadeel van composiet is dat het uitzet bij warmte. Hier zul je dus rekening mee moeten houden op het moment dat je de bekleding monteert. Daarnaast neemt het materiaal ook vocht op net als hout, waardoor het krom kan gaan trekken. Hier wordt je gevel niet mooier van helaas.

Be the first to comment

Leave a Reply