Badkamer verbouwen? We denken graag met je mee!

badkamer

Nederland is de laatste tijd massaal aan het verbouwen geslagen. Waar sommigen een nieuwe keuken plaatsen in hun woning, kiezen anderen juist voor een dakkapel. Maar ook het verbouwen van een badkamer is een goed idee. 

 

Ben jij echter nog op zoek naar inspiratie wat betreft het verbouwen van jouw badkamer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres beland. Wij helpen je namelijk graag een handje mee op dit vlak door drie tips te geven bij het verbouwen van jouw badkamer. Hiermee geef je jouw badkamer een prachtige look waar menig persoon jaloers op wordt.

Kies voor nieuwe planken

Onze eerste tip is om de planken van de badkamer aan te passen. Daarmee doelen we niet op vloerplanken, doordat deze vocht opnemen en laten doorsijpelen naar de betonnen vloer. We doelen op planken die jij gebruikt voor het opbergen van spullen in jouw badkamer. Denk dan bijvoorbeeld aan planken waarop jij badhanddoeken kunt leggen. Door planken toe te voegen of aan te passen, verander je de sfeer in jouw badkamer. Kies voor een lichte kleur plank om een mooi contrast te creëren met de rest van de badkamer. Daarnaast laten houten planken jouw badkamer ietwat natuurlijker lijken. Op deze manier verbouw jij jouw badkamer naar een prachtige nieuwe versie van zichzelf.

Maak jouw badkamer groener

Eerder bespraken we al dat het belangrijk is om een badkamer minder kunstmatig te maken en juist voor een natuurlijke look te gaan. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door wat planten in jouw badkamer te plaatsen. Zo wordt jouw badkamer wat groener, en voeg je meer kleur toe aan jouw badkamer. Daarnaast heeft het wel wat wanneer jouw planten na een hete douche wat vocht op de bladeren hebben. Al met al is een badkamer met planten zeker een aanrader qua inspiratie voor een badkamerverbouwing.

Pas de vloertegels aan

Tot slot kun je ook kiezen om de vloertegels van jouw badkamer aan te passen. Sowieso moet dit op een gegeven moment gebeuren, doordat anders het vocht doorsijpelt naar de betonnen vloer. Daardoor loopt jouw huis veel schade op. Vervang dus op tijd jouw tegels. Kies voor tegels waarbij je een vlek gemakkelijk kunt zien, maar wat tegelijkertijd ook eenvoudig schoon te maken is. Zo heb je het beste van beide werelden. Een klassieke witte tegel is bijvoorbeeld een goede aanrader hiervoor.

Al met al zijn er genoeg opties te vinden om jouw badkamer te verbouwen. We hopen dat je een of al deze tips benut. Verder wensen we je veel succes toe met de verbouwing van jouw badkamer. We zijn benieuwd wat je ervan maakt.

Be the first to comment

Leave a Reply