Japanse kardinaalsmuts

japanse kardinaalmuts

Wanneer u planten zoekt waarvan u het hele jaar door kunt genieten zonder dat het zijn blad verliest moet u zich beslist eens verdiepen in de Japanse kardinaalsmuts. Deze is veelzijdig in uw te gebruiken. Als prachtig groene haag, in een border of als groepsbeplanting; het kan allemaal. De Japanse kardinaalsmuts kent een compacte groei en wordt gemiddeld zo’n 80 centimeter hoog. Het is geschikt voor iedere snoeivorm en vergt maar zeer weinig onderhoud. De Japanse kardinaalsmuts heeft veel weg van de buxus al is het resistent tegen de ongemakken waarmee deze populaire heester mee te maken heeft. De buxus wordt namelijk geplaagd door aanvreting van de buxusmot en heeft daarnaast ook last van ziektes. Daarom is de Japanse kardinaalsmuts een goede buxusvervanger. 

Het uiterlijke schoon van de Japanse kardinaalsmuts

De Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’ heeft donkergroen, langwerpig blad dat licht gekarteld is. Daarmee heeft het een grote sierwaarde. Het kan aangeplant worden op iedere grondsoort en op elke standplaats. Omdat het van oorsprong uit Japan komt is het gewend aan een wisselend klimaat zoals we dat in Nederland ook kennen. De Japanse kardinaalsmuts verzorgen kan iedereen, zelfs iemand die geen groene vingers heeft. Het enige wat u moet doen is het jaarlijks snoeien, de maand april is hiervoor het meest geschikt. Omdat de ‘Green Spire’ een compacte vorm heeft is de bovenzijde aftoppen met een heggenschaar voldoende. Kies hiervoor een bewolkte, niet al te warme dag uit zodat de kans op verbranding tot een minimum beperkt blijft.

Japanse Kardinaalsmuts aanplanten

Zoals al benoemd kunt u de Japanse kardinaalsmuts op divers manieren aanplanten. Wilt u er een haag mee vormen dan graaft u vooraf een geul. Woel de aarde onderin goed los en vermeng het met aanplantgrond. Alleen de kluit ingraven is meer dan voldoende. Om de haag mooi recht te krijgen kunt u vooraf een hulplijntje spannen waarlangs u de Japanse hulst aanplant. Nadat u de aarde rondom de plant goed hebt aangedrukt geeft u direct veel water. Dit blijft u in de periode na het aanplanten regelmatig herhalen. Om ervoor te zorgen dat d Japanse hulst het water goed op kan nemen is de vroege ochtenduren de meest geschikte tijd.

Be the first to comment

Leave a Reply