Alles wat je moet weten over water hardheid

water hardheid

Als je op zoek gaat naar een waterontharder, dan is het aan te raden om eerst te weten wat water hardheid is. We zullen je hieronder meer vertellen over dit onderwerp zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan is het aan te raden om hier verdere informatie over op te vragen zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Hoe wordt water hardheid gemeten?

Ben jij benieuwd hoe water hardheid gemeten wordt? Over het algemeen wordt dit gemeten in delen per miljoen (ppm) of in graden Duitse hardheid (dH). In het algemeen is een dH gelijk aan 17,88 ppm calciumcarbonaat. Over het algemeen wordt water met minder dan 3 dH als zacht beschouwd, terwijl alles met meer dan 10 dH als hard wordt beschouwd. Je kunt online diverse producten aanschaffen om het water hardheid te meten zodat je op basis hiervan kunt kijken of het voor jou noodzakelijk is om een waterontharder aan te schaffen die het water op de juiste hardheid kan realiseren.

Waarvoor is het goed?

Als we kijken naar het meest opvallend is, is dat water hardheid een vorm van kalkaanslag in huishoudelijke apparaten en leidingen kan beïnvloeden. Zo kan het ervoor zorgen dat er verminderde waterdruk en verstopte leidingen komen. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te raden om een waterontharder aan te schaffen zodat je dit kunt voorkomen en dat is wel zo prettig. Op de markt zijn verschillende waterontharders met zout beschikbaar die je kunt aanschaffen. Benieuwd hoe deze producten precies te werk gaan? Vraag het na bij een specialist, want zo weet je zeker dat de water hardheid van je water in de toekomst altijd goed op pijl zal liggen.

Water hardheid heeft invloed op smaak

Wist je dat hard water negatief invloed kan hebben op de smaak van voedsel en dranken? Dit is voornamelijk merkbaar bij thee en koffie omdat dit een hoog mineraalgehalte heeft waardoor de smaak kan veranderen. Daarnaast kan de textuur en kwaliteit van verschillende producten ook beïnvloed worden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheid van een waterontharder? Dan is het zeker aan te raden om er eentje aan te schaffen zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Het is ook beter voor je huid

Een ander probleem dat veroorzaakt wordt door een harde waterafzetting is dat zeepresten op de huid en haar. Door mineralen in hard water kunnen chemicaliën anders reageren waardoor substantie wordt gevormd die moeilijk eraf te soepele is. Dit kan uiteindelijk leiden tot een droge huid, wat uiteindelijk resulteert in een jeukende hoofdhuid en dat wil je het beste voorkomen.

 

Ben jij enthousiast geraakt en wil jij ook een waterontharder aanschaffen wegens jouw water hardheid? Dan is het zeker aan te raden om hier nader onderzoek naar te doen. Je hebt verschillende modellen beschikbaar op de markt, maar het product dat op zout werkt, is extreem goed en zeker aan te raden.

Be the first to comment

Leave a Reply