Ruimtelijk, onderhoudsvriendelijk… en nog 4 voordelen van een PVC badkamervloer

Ruimtelijk, onderhoudsvriendelijk… en nog 4 voordelen van een PVC badkamervloer

Een badkamertegel van PVC is gemaakt van thermoplast, een eenvoudig te bewerken materiaal waarmee een niet van echt te onderscheiden hout-, tegel- of betonlook kan worden gecreëerd. Maar in tegenstelling tot echt hout of tegels, heeft een PVC badkamer vloer een aantal grote voordelen. Hieronder 6 reden waarom je een PVC tegel in de badkamer van Roobol serieus zou kunnen overwegen.

1: Een PVC badkamertegel is makkelijk in onderhoud

Een PVC vloer houd je dankzij het gladde oppervlak heel makkelijk schoon. Even met een sopje erover en klaar ben je.

2: Creëer een ruimtelijk effect met je PVC visgraat in de badkamer

Een houten vloer is vanwege het vocht minder geschikt voor in de badkamer. Wil je toch graag een visgraatmotief in de badkamer, omdat je daarmee optisch meer ruimte kunt creëren? Dan kun je voor je badkamer kiezen voor een PVC visgraat van Roobol. Door te spelen met de legrichting van de pijl van de visgraat, kun je zo je badkamer groter, langer of breder laten lijken.

3: Een PVC badkamertegel is niet glad

Een stenen tegelvloer in de badkamer kan glad kan zijn, zeker als het vochtig of nat is. Met een PVC badkamer tegel heb je daar geen last van. Een PVC vloer is van nature sowieso minder glad dan een tegelvloer. Daar komt nog bij dat PVC badkamertegels van Roobol een anti-sliplaag hebben.

4: Een PVC tegel is waterbestendig

Een houten vloer is vanwege de vochtigheid minder geschikt voor een badkamer, met een PVC tegel heb je daar geen last van. Simpelweg omdat een PVC badkamertegel waterbestendig is. Dus spetterend water, damp of natte voeten in het toilet of de badkamer zijn met een PVC badkamer vloer geen probleem.

5: Een PVC tegel voelt warmer aan

Een stenen vloer kan koud kan aanvoelen, zeker als je geen vloerverwarming hebt. Met een PVC badkamer vloer heb je hier geen last van. Die voelt namelijk nooit koud aan en heeft zelfs een warmtegeleidende werking.

6: Een PVC badkamervloer kan tegen een stootje

Een PVC badkamer tegel is duurzaam en slijtvast. Hij gaat echt jarenlang mee. Tot wel 30 jaar, mits je hem goed onderhoudt.

Be the first to comment

Leave a Reply