5x manieren om jouw lijsten op te hangen

Wat is een leukere manier om herinneringen op te halen dan deze ophangen aan de muur? Wellicht wil je een gave poster of print een plekje geven in je interieur. Door meerdere foto’s, posters en kunstwerken met elkaar te combineren, kun je interessante composities maken. Er zijn zelfs verschillende manieren om jouw lijsten op te hangen. Wil je hier meer over weten? Dan is dit artikel iets voor jou.

Gewoon solo

Heb je zelf een mooi schilderij gemaakt? Of heb je een waardevol kunstwerk thuis liggen? Dan zou je deze zeker solo aan de muur moeten hangen. Op deze manier creëer je een echte eyecatcher en krijgt jouw kunstwerk echt de aandacht die het verdient. Als je nog meer wilt uitpakken, zou je moeten kiezen voor een gouden schilderijlijsten als bijvoorbeeld deze: https://www.baklijst.nl/schilderijlijsten/gouden-schilderijlijst. Kijk waar de foto het beste tot zijn recht komt binnen het interieur. Dit kan bijvoorbeeld boven een dressoir zijn of boven de bank. 

Op een rij 

Dit lijkt misschien niet zo’n spannende compositie, maar het kan wel een mooi effect geven. Vooral als je houdt van een modern en strak interieur kun je ervoor kiezen om de lijsten in een strakke rij op te hangen. Kies een aantal leuke foto’s of posters uit die goed bij elkaar passen. De lijsten hebben bij voorkeur hetzelfde formaat, zodat er een strak geheel wordt gecreëerd. Je kunt de fotolijsten horizontaal of verticaal aan de muur bevestigen, waarbij je rekening houdt met ongeveer 5 tot 10 centimeter. 

Een raster 

Wil je een geometrisch en harmonisch effect creëren? Hang dan raster fotolijsten aan de muur. Hierbij gebruik je alleen dezelfde soort lijsten. Je kunt ervoor kiezen deze in dezelfde kleur te gebruiken, maar je kunt ook afwisselen. Houd de afstand tussen alle lijsten even groot voor een strak effect. Of je nu drie of acht lijsten gebruikt in je raster, hangt helemaal af van jouw wensen. Je kunt jouw raster ook een thema geven, bijvoorbeeld zwart-wit.

Lijsten uitlijnen 

Als je voor een speels effect wilt gaan, hang dan lijsten van verschillende formaten aan de boven- of onderkant van een lijn. Dit is een iets rommeligere compositie. Hoe je dit kunt doen?  Je plaatst een rechte lijn op de muur. Dit kan je doen met een potlood, maar ook met schilderstape. Kies vervolgens een aantal leuke lijsten van verschillende formaten en hang deze op aan de boven- of onderkant van de lijn. 

 

Art wall

Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen compositie maken door middel van een gallery wall of collagelijst. Het mag dan misschien wel iets meer moeite kosten, je kunt wel jouw eigen persoonlijke stijl laten terugkomen. Er zijn namelijk geen regels. Kies een aantal mooie quotes, kunstwerken en foto’s bij elkaar en plaats deze in verschillende lijsten. Deze lijsten mogen verschillende kleuren en formaten hebben voor een speels effect. Laat je creativiteit de vrije loop! 

 

Be the first to comment

Leave a Reply