Wat te doen met zakelijk afval bij een bedrijf aan huis?

Bedrijven en ondernemers zijn in Nederland tegenwoordig verplicht om afval te scheiden. De grotere bedrijven doen dat vaak al zodat er geen omkijken naar is. Heb je echter een kantoor aan huis dan is het een ander verhaal. Hoe moet je het dan aanpakken met afval scheiden en verwerken? En wat kun je precies verder doen om afval te scheiden? Check Bedrijfsafval.nl hoe het zit met afval scheiden aan huis.

Maak gebruik van meerdere containers

Afval scheiden met meerdere containers is beter voor de portemonnee en het milieu. Maak je geen gebruik van meerdere containers dan zullen je containers thuis sneller vol zijn en moeten daardoor vaker worden opgehaald. Restafval is één van de duurste afvalstromen. Doordat het verbrand moet worden is het ook nog eens een slechte stroom en slecht voor het milieu. Daarom is het advies om afval aan huis te scheiden met diverse containers. Kosten van huur haal je er makkelijk uit en om het scheiden makkelijker te maken zorg je dat iedere container een andere kleur heeft. Zo weet je precies op welke plek wat je moet weggooien. En het maakt het makkelijk voor iedereen binnen het gezin. Een rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl kan een goede optie zijn om al het afval van jouw bedrijf in te zamelen.

Het laten afvoeren van afval

Van belang is om de afvoer van het bedrijfsafval te regelen. Produceer je thuis veel afval dan doe je er verstandig aan om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen of de gemeente om te helpen. Je bent er zodoende zeker van dat de afvalstromen op een juiste wijze worden verwerkt. Een andere mogelijkheid om afval af te voeren is om gewoon naar de milieustraat te rijden in je gemeente. Deze mogelijkheid brengt de minste kosten met zich mee en is het goedkoopst. Echter kost het wegbrengen van afval naar de milieustraat wel veel tijd dus je moet afwegen wat het beste voor je is.

Duidelijk scheiding maken

Heb je een bedrijf aan huis dan produceer je ook bedrijfsafval. Dit bedrijfsafval moet ook afgevoerd worden. Het kan zijn dat bedrijfsafval gezien mag worden als huishoudelijk afval. Dat geldt met name als je om dezelfde soorten afval gaat. De gemeente kan het dan gewoon ophalen, alhoewel de gemeente niet verplicht is om dit te doen. Meer afval dan normaal door je bedrijf aan huis dan is het verstandig om een restafvalcontainer af te nemen bij een specialist. Dit kan een meerwaarde hebben, ook als je vanuit huis werkt.

Be the first to comment

Leave a Reply