De harde realiteit van kalk: 9 voordelen van waterverzachters

Je drinkt een glas water van de kraan, maar je merkt op dat het water troebel is.

Je gebruikt drie verschillende conditioners, maar je haar is nog altijd droog en stroef.

Je hebt net nieuwe handdoeken gekocht, maar de kleur is na een wasbeurt al dof.

Als dit je bekend in de oren klinkt, kan je wel eens te maken hebben met hard water in je leidingen. 

Dit betekent niet dat je buizen bont en blauw staan, maar wel dat er heel wat kalk aanwezig is in het water. Kalk bestaat uit calcium- en magnesiumionen die bij een hoge concentratie je leidingwater ‘hard’ maken en je huishoudtoestellen kunnen beschadigen.  

Gelukkig kan een waterverzachter dit probleem volledig oplossen! De meeste waterverzachters werken op basis van een ionenuitwisseling. Dit wil zeggen dat het binnenkomende water door een cilinder in de verzachter terechtkomt. Vervolgens gaat het water door de harsen van de verzachter en worden de harde mineralen omgewisseld voor vriendelijke natriumionen. prullenbak

Dit nieuwe, zachte water komt dan terecht in je leidingen en brengt deze negen voordelen met zich mee:

 

  • Helpende hand voor het milieu

 

Ben je milieubewust en wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen? Zacht water kan je hier bij helpen aangezien je heel wat minder zeep, anti-kalkproducten en wasmiddel nodig hebt. Deze producten hebben een zware impact op het milieu.

 

  • Makeover van je huid en haar

 

Als je last hebt van een droge huid of huidproblemen zoals eczeem en je haar voelt stroef aan, kan de boosdoener wel eens kalk zijn. Zacht water behandelt je huid en haar met liefde en geeft het zijn natuurlijke soepelheid en glans terug. Bovendien weet je dat zacht water ook nog eens minder zeep en shampoo verbruikt! Win-win!

 

  • Attent voor je kleurrijke was

 

Zoals ook jij nauwkeurig en bewust je nieuwe kleren koopt, is ook zacht water attent op het behoud van de kwaliteit. De boze mineralen maken je kleren ruw, dof en versleten, maar zacht water troost de kledingstukken met zorg. Je hoeft veel minder wasmiddel te gebruiken en het zachte water verwijdert de vlekken grondiger en op een lagere temperatuur.

 

  • Duwtje in de rug van je toestellen

 

Zacht water is veel liever voor je apparaten. Je hebt niet langer te maken met die vervelende kalkaanslag in je koffieapparaat of waterkoker en je apparaten gaan veel langer mee.

 

  • Boost je energie

 

Kalkresten kunnen je leidingen doen verstoppen en hebben bijgevolg een isolerende werking. Het duurt veel langer om het water warm te krijgen wat zorgt voor onnodig energieverbruik. Met een waterverzachter kan je dit verbruik drastisch verminderen.

 

  • Doet je servies stralen

 

Je kan eindelijk gerust zijn dat het dure servies van je schoonmoeder onbeschadigd blijft. Zacht water bevat niet langer de kalk die je glazen schotels en kommetjes dof maken. In tegendeel, je servies gaat met zacht water terug stralen!

 

  • Smaakt lekker in je drankjes 

 

Troebel water in je thee of koffie, of zelfs gewoon een glaasje water kan een onaangename smaak geven. Zacht water brengt je drankjes tot hun recht en smaakt lekkerder met elke slok!

 

  • Houdt je kranen, schermen en tegels schoon 

 

Eindelijk hoef je niet langer te schrobben met hardnekkige schoonmaakproducten op je kranen, doucheschermen of tegels. De harde aanslag is verleden tijd en je poetsbeurten worden heel wat aangenamer en sneller.

 

  • Vriendelijk voor je portemonnee

 

Als je al deze voordelen optelt, bespaar je tot wel 650 euro per jaar! Je water is niet alleen lief voor je woning en je gezondheid, maar ook nog eens voor je portemonnee!

 

prullenbakje

Be the first to comment

Leave a Reply