4 manier om je energierekening te verlagen

4 manier om je energierekening te verlagen

Ieder huishouden heef te maken met de energierekening. Vaak een flinke kostenpost waar je jaarlijks flink van schrikt. Het kan toch niet dat je alweer meer moet betalen? En waarom gaan die kinderen niet eens wat minder douche? Op de energierekening kan je erop verschillende manier worden bespaart. Wij bespreken hier de 4 beste manier om direct te besparen op je energierekening.

Stap jaarlijks over

Heel veel consumenten zijn bekende met de energie aanbiedingen, maar nog veel te weinig mensen maken er echt gebruik van! Door jaarlijks over te stappen naar een nieuwe energieleveranciers kan je direct flink besparen. Vaak krijg je een scherper energietarief, maar het grootste voordeel ligt toch wel in de overstapkorting. Dit is een eenmalige korting op je eindafrekening. Dit kan bijvoorbeeld €250 zijn waardoor je maandelijks al €20 kan besparen. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen in over te stappen naar een andere energieleverancier

Investeer in duurzaamheid

Verduurzamen is natuurlijk een mooi streven, maar hierbij gaat het vooral over wat je kan besparen! Door bijvoorbeeld zonnepanelen te nemen t.w.v €4000 kan je jaarlijks al €780 besparen. Dit betekent dat je na 6 jaar je investering terug hebt verdiend. Aangezien zonnepanelen makkelijk 25 jaar meegaan, kan je een flink pak geld hiermee besparen. Je steekt namelijk 19 jaar ruim €780 per jaar in eigen zak. Let op dit is wel met de regeling hoe die nu bekend is.

Slimme thermostaat

Als je een keer een aanbieding ziet waarbij je een gratis thermostaat krijgt, kan je overwegen om deze ook aan te gaan. Je krijgt dat jaar dan geen directe korting, maar met een slimme thermostaat kan je wel flink besparen. Milieucentraal heeft bijvoorbeeld berekend dat je 22% op je energiekosten kan besparen. Dit heeft te maken dat je programma’s kan programmeren waardoor de verwarming bijvoorbeeld uitgaat als je niet thuis bent. Maar je kan bijvoorbeeld ook kamers apart regelen waardoor je alleen de kamers verwarmt waar dit nodig is.

Vervang gloeilampen

Nog veel te veel mensen maken gebruik van gloeilampen en dat moet veranderen. Los dat het gewoon niet meer van deze tijd is, zijn ze ook gewoon duur in verbruik. Maak je nog gebruik van gloeilampen en vervang je deze voor led dan kan je direct €100 per jaar besparen. Super simpel en heel makkelijk. Met het grootste voordeel toch wel dat je ze heel lang niet meer hoeft te vervangen.

Be the first to comment

Leave a Reply