3 voordelen van een energiecontract met groene stroom

groene stroom

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Dan kun je alvast jouw borst natmaken. Met name in de afgelopen jaren zijn er namelijk veel energieleveranciers op de proppen gekomen. Deze energieleveranciers brengen ook speciale energiecontracten met zich mee. Sommige leveranciers richten zich hierbij op het tarief, terwijl andere leveranciers zich op duurzaamheid richten.

Dat is ook iets wat voor jou erg interessant is. Hedendaags zijn er namelijk meerdere redenen om te allen tijde voor groene stroom te kiezen.

Reden 1: voor het behoud van onze aardbol!

De mensheid is de aardbol behoorlijk aan het ruïneren. Om dit enigszins te voorkomen, is het wenselijk dat meer en meer mensen op een duurzame manier leven. Dat betekent onder meer dat het belangrijk is dat mensen groene stroom gebruiken, in plaats van grijze stroom.

Wat het verschil tussen deze twee soorten stroom is? Het belangrijkste verschil is dat groene stroom op een duurzame manier opgewekt wordt. Voor het opwekken van deze energie wordt eigenlijk géén schade aan de aardbol aangericht. Bij grijze stroom is daar juist wel sprake van.

Reden 2: je hebt veel keuze

Ook is het een voordeel dat meer en meer partijen groene stroom aan gaan bieden. Een typerend voorbeeld hiervan is Green NL. Zoals de naam van deze energieleverancier al doet vermoeden, richt men zich hierbij op groene stroom. Juist bij een dergelijke energieleverancier ben je dan ook aan het juiste adres voor een energiecontract met groene stroom.

Doordat je meer keuze hebt, kun je ook een betere vergelijking maken. Juist daardoor ben je in staat om een energiecontract uit te kiezen dat voor 100% aan jouw wensen voldoet.

Reden 3: de tarieven dalen

In de afgelopen jaren is ook het tarief voor groene stroom interessanter geworden. Lange tijd betaalde je voor groene stroom meer dan voor grijze stroom, maar daar komt nu verandering in. Bij een energieleverancier kiezen is het daarom écht aan te raden om te gaan voor groene stroom. Je bent hiermee duurzaam bezig, je hebt voldoende keuze en je kunt ook nog geld besparen. Je bent eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je niet overstapt op groene stroom! 

Be the first to comment

Leave a Reply