Zo tover je jouw kantoor om tot een plantenparadijs

Zo tover je jouw kantoor om tot een plantenparadijs

Wil je jouw kantoor een echte make-over geven en een huiselijke sfeer creëren? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Wij geven je tips over hoe je een fijne urban jungle in jouw kantoorruimte maakt. Door het toevoegen van planten in een ruimte, komt er een gezellige sfeer en je lucht wordt automatisch gezuiverd. Ook hebben planten een positief effect op jouw productiviteit. Een echte win-win situatie dus! Lees snel verder hoe je nu een mooie urban jungle samenstelt.

 

Planten, planten en nog meer planten

De key voor een urban jungle is het plaatsen van heel veel verschillende planten. Zo’n jungle creëer je namelijk niet met vier planten. Daar zijn heel wat meer groene vrienden voor nodig. Hoeveel planten je precies nodig zal hebben, ligt aan de grootte van de ruimte die je wilt omtoveren tot een plantenparadijs. Ga uit van minimaal elf planten voor je kantoor. Met al deze planten kan je allemaal verschillende hoekjes creëren.

 

Verschillende soorten en maten

Bij het maken van deze hoekjes, is het het leukste om verschillende soorten planten in allerlei maten te combineren. Met alleen grote of kleine planten krijg je niet dat leuke speelse effect van een urban jungle. Je kan voor een paar grote, een paar medium en een paar kleine planten gaan om voor afwisseling te zorgen. Omdat je alle planten in je kantoor plaatst is het handig om voor kantoorplanten te gaan. Deze planten zijn makkelijk te verzorgen en je zal er lang plezier van hebben.

 

De hoogte in

Naast het verschil in groottes van de planten zelf kan je zelf ook voor hoogteverschil zorgen. Dit doe je door de planten op verschillende plekken te zetten die verschillen in hoogte. Plaats de planten op rekjes, krukjes, tafels en in open kasten. Wat nog voor een extra dimensie in jouw urban jungle zal gaan zorgen is door het ophangen van hangplanten. Zo zal je letterlijk tussen de planten zitten!

Be the first to comment

Leave a Reply