Wil jij snel je huis verkopen (en terughuren)?

huis

Je hebt een koophuis en je blijkt die te willen verkopen, wat doe je dan? Iedere situatie is weer anders. Als je kijkt naar de verkoopmotieven van mensen blijken veel mensen op zoek naar een mooiere woning. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. 

Wat doe je bijvoorbeeld in de situatie dat je schulden hebt opgebouwd en je eigen huis een overwaarde heeft? Dan is het goed te weten dat je je huis kunt huis verkopen aan belegger en je feitelijk 2 opties hebt:

Huis verkopen en ergens anders wonen

In de eerste situatie besluit je je woning te verkopen. Op die manier kun je de overwaarde die je mogelijk hebt opgebouwd weer meenemen en hier eventueel je schulden mee aflossen. Een partij die hierbij bemiddelt is het bedrijf Zelfwoonhuisverkopen. Zij denken met je mee, geven advies en proberen voor jou de beste prijs eruit te halen. Zij hebben een groot netwerk van beleggers en screenen de beste kandidaat koper voor jouw huis. Ze ontzorgen je volledig en houden je op de hoogte van het hele proces. Een bijkomend voordeel is dat zij géén kosten rekenen bij de verkoper. Als jij je huis besluit te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen is dat dus helemaal gratis. 

Huis verkopen en terughuren

In de tweede situatie kan het zomaar zijn dat je de overwaarde wilt benutten maar toch graag in de woning wilt blijven wonen. Normaal is dit niet mogelijk. En als je deze vraag stelt bij een makelaarskantoor zullen ze je niet kunnen of willen helpen. 

Huis verkopen aan Zelfwoonhuisverkopen

Wat doet Zelfwoonhuisverkopen in dit geval? Zij bekijken je woning en bepalen in samenspraak met jou al je wensen. Daarna maken ze een inschatting in hoeverre alle wensen mogelijk zijn. Wil je bijvoorbeeld voor langere tijd terughuren? Dan wordt er in samenspraak met jou een maandelijkse huurprijs bepaald. Daarna wordt er in het netwerk van Zelfwoonhuisverkopen een belegger bij gezocht die daaraan kan en wil voldoen. 

Je huis belandt dan in de “stille” verkoop zoals dat wordt genoemd. Er komt geen bord op het raam of in je tuin, maar wel wordt de beste partij koper voor je gezocht. Het team van Zelfwoonhuisverkopen regelt dan de rest, ook stellen zij het huurcontract op. De afgelopen vijf jaar hebben zij al vele mensen naar tevredenheid geholpen, bekijk de reviews op hun website maar en beslis zelf of je contact wilt opnemen. 

Be the first to comment

Leave a Reply