Investeer en verdien terug met zonnepanelen op je dak!

zonpaneel

Pv-systemen, oftewel zonnepanelen, zijn momenteel een populair product op de markt. Ook als zonnepanelen bedrijf lijken de panelen als warme broodjes over de toonbank te gaan. Dit is mede te danken aan de duurzame eigenschap van de panelen, maar ook financieel kunnen de zonnepanelen veel voordelen bieden. 

Momenteel schijnt de zon jaarlijks zo’n 1600 uur in Nederland. Doordat de zonuren lijken toe te nemen, wordt de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker. Indien je overweegt zonnepanelen te kopen, is het wellicht interessant om op te hoogte gesteld te worden van de manieren waarop geld verdiend kan worden. 

Investeren om te verdienen

Om geld te verdienen aan de hand van zonnepanelen zal er vooraf een investering plaats moeten vinden. Hierbij geldt: hoe meer zonnepanelen je tot je beschikking hebt, hoe meer stroom er opgewekt kan worden en hoe meer het je zal opleveren. 

Toch hangt er een aardig prijskaartje aan de zonnepanelen, waardoor de drempel erg hoog ligt om daadwerkelijk zonnepanelen te kopen. Zo zul je voor een oppervlakte van 10 m2 aan zonnepanelen al ruim €3.000 moeten betalen. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de subsidieregeling, waardoor er ruim €650 bespaard kan worden op de investering.

Geld verdienen met de panelen

Met een oppervlakte van 10 m2 aan zonnepanelen zal er maandelijks zo’n €250 bespaard kunnen worden op het elektriciteitsverbruik. Momenteel lijkt de energieprijs van het elektriciteitsnet enkel toe te nemen, waardoor er op termijn steeds meer geld bespaard zal worden. Zo is de terugverdientijd, de tijd waarin het vooraf geïnvesteerde bedrag terugverdiend is, nog minder dan een jaar, vooral als er ook ingegaan wordt op de subsidieregeling. 

Meer dan alleen besparen

Toch zal het niet alleen bij het besparen van geld blijven. De zonnepanelen zullen dagelijks het zonlicht opvangen en omzetten in wisselstroom. Indien er in een jaar meer energie opgewekt wordt dan verbruikt, zal de eigenaar geld ontvangen van de energiemaatschappij. Op dat moment zal er gesproken kunnen worden van ‘geld verdienen’. 

Be the first to comment

Leave a Reply