Welke voordelen biedt een erker?

Welke voordelen biedt een erker?

Altijd al op zoek naar net wat meer ruimte in huis. Wil je daarbij je achtertuin niet opgeven. De oplossing hiervoor kan het laten plaatsen van een erker zijn. Deze optie van een erker is iets waar mensen niet erg snel aan denken bij het plannen van een uitbouw. Erg zonde! Zeker als je gaat werken met prefab erkers kan dit enorm veel kosten schelen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om deze prefab erker te laten plaatsen.

Regelgeving erker

Waar moet je aan denken als je een prefab erker gaat laten plaatsen en wat zijn de mogelijkheden hierin. Het is goed om je hier op in te lezen. Zo zijn er een hoop voorschriften vanuit de gemeente die het plaatsen van een erker lastig laten lijken. Alhoewel er veel regels zijn opgesteld valt dit in de praktijk meestal erg mee. Het kan wel nog wel eens wat verschillen per gemeente. Het is dus goed om een afspraak te maken bij de gemeente, voordat je het plaatsen van een prefab erker wilt gaan plannen. De medewerker van de gemeente kan je hier goed over inlichten en je voorzien van duidelijk advies. Zo maak je dus geen onnodige kosten.

Mogelijkheden erker

Bedenk eerst goed wat je met de erker wilt bereiken. Het is logisch dat je hier meer ruimte mee wilt creëren. Naast deze gemakkelijke keuze kun je er ook voor kiezen om bijna alles van glas te laten maken in de erker. Dit zorgt voor enorm veel lichtinval waardoor je kamer beter tot zijn recht kan komen. Soms kan veel glas als nadelige effect hebben dat het een ‘vissenkom’ lijkt te worden. Zeker op drukkere plaatsen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de zijkanten en onderkant gedeeltelijk of geheel dicht te laten. Je hebt dan alleen ramen aan de voorkant.

Voordelen prefab erker

Een erker kan dus veel verschillende voordelen hebben. Het grote voordeel van een prefab erker is dat niet lang in de rotzooi zit. De erker wordt in de fabriek gemaakt zodat hij gelijk geplaatst kan worden. Op locatie is het dan praktisch alleen een kwestie van de juiste fundering neerleggen een gat maken in de gevel en hij kan geplaatst worden. Je zit dus niet lang met een open voorkant van je huis. Door te kiezen voor een standaard maat bij een prefab erker kan er daarnaast nog eens ook een hoop bespaard worden ten opzichte van een op maat gemaakte erker.

Be the first to comment

Leave a Reply