Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

waarop letten huis verkopen

Verhuizen kan een hoop stress met zich mee brengen. Er zijn zoveel punten waar aan gedacht moet bij een verhuizing. Dit is helemaal het geval als je je woonhuis of appartement snel gaat verkopen. Een duidelijk en gestructureerd plan is dan ook onmisbaar bij een verhuizing. Heb je alles op papier staan? Dan weet je zeker dat je niks over het hoofd gaat zien. Op die manier kan het verhuizen een stuk ontspannender verlopen. Wij hebben de belangrijkste punten bij het verhuizen voor je op een rij gezet.

Papierwerk

Voordat het echte verhuizen kan beginnen is het erg belangrijk om alles op papier te regelen. Wanneer kan je intreden in je nieuwe huis en welke voorwaarden zitten hier aan? Ook moet je de huur van je oude woning opzeggen. Heb je een koopwoning? Dan is het van belang dat je je woonhuis of appartement snel gaat verkopen. Op die manier is al het papierwerk vooraf geregeld. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Verbouwen

Is het huis waar je gaat intrekken al helemaal naar wens? De kans dat dit het geval is zal erg klein zijn. Van een kleine aanpassing van een nieuwe verfbeurt en het vervangen van de vloer tot grote verbouwingen waar je een extra ruimte gaat creƫren. Een kleine of grote verbouwing is vrijwel altijd aan de orde. Houd vooraf rekening met het feit dat er voldoende tijd vrij is om deze verbouwing te realiseren. Zeker als je er niet van houdt om in de rotzooi te zitten. Dit is makkelijk te voorkomen als je jezelf wat extra tijd gunt.

Inpakken en wegwezen

Als het moment daar is van de verhuizing dan wil je graag zo snel mogelijk je nieuwe woning betrekken. Vaak komt er bij de verhuizing veel meer werk kijken dan in eerste instantie gedacht. Die schuur waar maar een paar spullen in leek te staan is groter dan je dacht. Tijdens het opruimen van je zolder zie je pas hoeveel spullen er daadwerkelijk staan. Deze verrassing is makkelijk te voorkomen. Sla vooraf voldoende verhuisdozen in en pak elke dag een deel van die zolder en schuur alvast in. Op die manier krijg je een veel beter beeld van wat er allemaal verhuisd moet worden. Eenmaal klaar met die ruimtes kan hiermee vervolgd worden in andere vertrekken van het huis. Pak wel de spullen in waarvan je weet dat je ze niet meer nodig gaat hebben tot na de verhuizing.

Be the first to comment

Leave a Reply