Welke lamp in welke kamer?

Lampen

Iedere kamer in je huis is uniek en straalt een andere sfeer uit. Licht speelt hierin een belangrijke rol. In dit blog willen we je graag een aantal tips geven over hoe je het beste om kunt gaan met licht in de verschillende kamers van je huis. 

De woonkamer

De woonkamer is in vele huishoudens de belangrijkste kamer en hierin moet je dus goed omgaan met licht. Deze kamer moet een warme uitstraling hebben waar familie en vrienden graag samenkomen. Doordat dit de belangrijkste kamer is, delen we de mogelijkheden van licht op in drie onderdelen. 

Basisverlichting: Dit is het algemene licht wat je terugziet aan het plafond. Dit type lamp is bedoeld om de gehele kamer te verlichten, dus kies voor een goede en heldere led lamp zoals een Calex lamp

Functionele verlichting: Dit type licht is bedoeld om bepaalde onderdelen van je huiskamer uit te lichten. Denk hierbij aan leeslampen, licht op schilderijen en sta lampen. 

Sfeerverlichting: Dit soort type licht wordt voornamelijk gebruikt om extra sfeer mee te geven. Denk hierbij aan kleine lampjes en kaarsen puur als decoratie. 

De eetkamer

In deze kamer wil je zowel gezellig met het gehele gezin kunnen zitten als bijvoorbeeld de krant doornemen. Om beide behoeftes te kunnen voorzien, raden wij een dimbare hanglamp aan. Houdt er rekening mee om de hanglamp ongeveer 80 cm boven het tafelblad te plaatsen. Hierdoor is het licht helder genoeg en stoot je niet iedere keer je hoofd aan de lamp. 

De keuken

In de keuken is het belangrijk om helder licht te hebben, zodat je ten allen tijde ziet wat je aan het doen bent en waar alles ligt. Door meerdere spots te plaatsen in je keuken, is je gehele keukenblad goed verlicht. Een goede toevoeging aan je keuken is nog functionele verlichting. Je kunt dan gemakkelijk een extra lamp erbij pakken als je extra licht nodig hebt. 

De badkamer

In deze kamer is het belangrijk om een combinatie te maken van dim licht en helder licht. Wij adviseren om dimlicht te gebruiken voor de basisverlichting en helder licht te gebruiken voor het functionele licht. Mocht je jezelf dan willen scheren of make-up op willen doen, zie je ten alle tijden goed wat je aan het doen bent. 

De slaapkamer

De slaapkamer is vergelijkbaar met de woonkamer. Je wilt algemeen licht hebben om jezelf te kunnen omkleden, functioneel licht om een boek in bed te lezen en decoratief licht om wat meer sfeer te brengen. 

Hopelijk hebben we je meer inzicht kunnen geven in hoe je licht kunt inzetten in iedere kamer. Als laatste tip willen we nog meegeven om vooral veel inspiratie op te doen en jezelf te laten adviseren. 

Be the first to comment

Leave a Reply