Kunst kopen? Hier moet je op letten!

Kunst kopen

Waar zouden we zijn zonder kunst? Iedereen weet dat een woning niet compleet is zonder enkele kunstobjecten. Toch zijn er ook nog heel veel mensen die voor simpele kunstwerken uit confectiewinkels kiezen. Hoewel hier natuurlijk niets mis mee is, zijn we wel blij om te constateren dat ook een steeds grotere groep mensen naar echte kunstenaars gaan. Kunst is natuurlijk nog mooier als het origineel is. Wanneer er niet honderd-en-één dezelfde exemplaren worden verkocht, maar ieder voorwerp uniek is.

Wil jij echte kunst bij Artihove.nl kopen? Maar heb je nog nooit echte kunst gekocht? Geen probleem! In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten.

Kies voor iets wat bij je past

Veel mensen maken de fout om voor een kunstwerk te kiezen wat door anderen leuk wordt gevonden. Iets wat eenvoudig is. De veilige keuze. Hoewel ze dolgraag zouden willen uitpakken met een kunstwerk wat meer hun stijl is, zijn ze toch bang om dit te doen. Bang om reacties uit te lokken.

Dit is echter de grootste fout die je kunt maken. Kunst is heel persoonlijk. Bovendien koop je dit altijd voor jezelf. Daarom is het belangrijk dat het bij jou past en dat jij het mooi vindt. Het geeft dan niet wat de buitenwereld ervan zal vinden. Laat dit buiten beschouwing bij het maken van een keuze.

Natuurlijk geldt het tegenovergestelde als je een kunstwerk voor iemand anders shopt. Een afscheid collega bij artihove.nl shoppen is een steeds gangbare keuze. Veel mensen houden van kunst en zo geef je een mooie herinnering cadeau. Bedenk wel dat je in dit geval voor iemand anders een kunstwerk koopt en laat jouw eigen smaak dan zoveel mogelijk buiten beschouwing.

Beschikbare ruimte

Natuurlijk is het ook belangrijk om met de beschikbare ruimte rekening te houden. We zouden allemaal wel gigantische schilderijen en grote bronzen beelden van Artihove in ons huis willen plaatsen, maar dat past helaas niet altijd. Bovendien is het ook niet de bedoeling dat het kunstwerk zoveel ruimte in beslag neemt dat het geheel veel te druk wordt.

Bepaal daarom van tevoren hoeveel ruimte je maximaal aan een kunstwerk kunt besteden. Meten = weten. Vind je het lastig om wijs te worden uit al die afmetingen? Maak dan een mal van jouw favoriete kunstwerk en plaats deze in de ruimte om de afmetingen beter zichtbaar te maken. Zo zie je precies of dit daadwerkelijk mogelijk is.

Bepaal je budget

Echte sculpturen beelden en andere kunstwerken zijn natuurlijk niet goedkoop. Ze zijn met enorme kennis en zorg vervaardigd door een echte kunstenaar. Logischerwijs betaal je hier dan ook wel wat meer voor dan als je een beeldje in een confectiewinkel koopt. Houd er daarom rekening mee dat je je budget waarschijnlijk wel wat op mag schroeven.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je meer uitgeeft dan de bedoeling was. Begin dan ook – voordat je daadwerkelijk de zoektocht begint – eerst met het opstellen van een budget. Hoeveel kan je maximaal uitgeven en waar ben je precies naar op zoek? Bekijk tevens het aanbod direct online, zodat je weet of jouw budget realistisch is of niet. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je alles voor jezelf al duidelijk op een rijtje hebt, kan je al heel wat kunstwerken uit je zoekresultaten filteren en is het maken van een beslissing een stuk gemakkelijker. Zo word je toch nog een ware pro in het kopen van kunst!

Be the first to comment

Leave a Reply