Voordelig je keuken pimpen doe je zo!

Voordelig je keuken pimpen doe je zo!

Wil jij graag voordelig je keuken een nieuwe look geven? Kies dan voor het gebruik van plakfolie. Dit is vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld verf en is ook gemakkelijk aan te brengen. In dit blog geven wij jou een aantal tips voor het gebruik van folie.

Op welke ondergrond kan de folie?

De folie kan geplakt worden op gladde, vlakke en vetvrije ondergronden. Let er daarom wel op dat er geen kleine nerfjes of oneffenheden in de ondergrond zitten. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de folie los kan gaan laten van de oppervlakte. Dit zal helaas geen mooi effect geven als de folie eenmaal aangebracht is. Zorg er daarom voor dat de ondergrond altijd zonder oneffenheden is.

Heb jij wel oneffenheden in jouw hout zitten? Schuur het dan glad totdat de beschadiging niet meer te voelen is. Behandel de folie daarna voor met grondverf zodat de ondergrond glad is en de folie hier strak opgeplakt kan worden. De folie om de hoek plakken, bij een loodrechte hoek, is wel mogelijk!

Het kiezen van een ander patroon of kleur

Het belangrijkste is natuurlijk dat je gaat uitzoeken wat je graag in de keuken zou willen. Bekijk hierbij altijd hoe je verdere interieur is en de accessoires die hierin staan. Aan de hand hiervan kun je natuurlijk de kleur afstemmen voor op de kastjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een totaal andere kleur te kiezen of voor een patroon te gaan. Zo heb je geen effen kleuren meer maar bijvoorbeeld een fleurig patroon.

Het aanbrengen van folie

Ook hebben wij nog een aantal tips op een rijtje gezet om de folie mooi op te plakken en te kunnen genieten van een stralend eindresultaat.

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van plakfolie?

  • Rolmaat/liniaal
  • Rakel of soortgelijk voorwerp
  • Stanleymesje
  • Plantenspuit met water

Welke stappen moet je volgen?

1) Begint met het folie op maat te snijden of knippen. Snijd de afmeting langer af dan nodig is zodat je niet te kort komt.

2) Maak de ondergrond schoon en vetvrij door middel van warm water en een druppel afwasmiddel of huishoud azijn.

3) Maak nu de ondergrond goed nat met een plantenspuit, dit zorgt ervoor dat het folie nog verschoven kan worden.

4) Als je het raam nat hebt gemaakt haal dan een stukje van 8 á 10 cm schutvel los van het folie. Haal niet het gehele schutvel in één keer van het folie af omdat het dan dubbel kan vouwen.

5) Begin met het aanbrengen in een hoek en ga zo verder tot alles erop zit.

6) Nu het folie erop zit kun je het overtollige water weghalen. Dit doe je door vanuit het midden naar de zijkanten toe met een rakel en theedoek over het folie te wrijven.

7) Als je helemaal klaar bent met het aanbrengen kun je de eventuele overblijfsels wegsnijden met een scherp Stanleymesje.

Zo dat zit erop, nu kan je gaan genieten van de nieuwe look van jouw keuken!

Be the first to comment

Leave a Reply